Как да се грижим за кожата през зимата и каква професионална козметика за суха кожа да използваме?

Тъй като през студените месеци влажността и температурите спадат, кожата ви може да стане много суха. Необходимо е да въведете промени в режима си за рутинна грижа за кожата, за да се противопоставите на тези тежки условия и да имате сияйно лице, със здрав вид.

Дойде времето на снежните пейзажи и топлите пуловери. И макар всичко това да изглежда красиво и романтично, неблагоприятните елементи на зимата и суровия климат, могат да окажат влияние на обичайният ви блясък. Подгответе се добре, като научите какво се случва с епидермиса ви през зимата и адаптирайте продуктите, които използвате към промените, за да я поддържате красива през целия сезон. Време е да се запознаете отблизо с подходящата професионална козметика за суха кожа.

Проблем: Кожата ви става прекомерно суха

Порестият характер на кожата означава, че тя постоянно губи влагата, чрез изпаряване – през зимата по-ниската влажност и сухите ветрове ускоряват тази загуба на вода. Обичате да си взимате дълги горещи вани? Това е много погрешно. Както горещият въздух, така и горещата вода отнемат влагата от епидермиса, така че избирайте кратки душовете и нанасяйте лосион за тяло и крем за лице след баня.

Решение: Преминете към използването на почистващи и овлажняващи средства, които са част от специалните линии професионална козметика за суха кожа на Beautyforce.bg. Оставете олиото за пролетта и лятото и го сменете с почистващ гел, който подхранва кожата, като внимателно премахва мръсотията и грима. За лицето използвайте крем с богата формула, вместо по-леки емулсии или лосиони, за да поддържате и уплътнявате влагата.

Проблем: Бузите ви са по-чувствителни

Тъй като кожата ви губи влага, горният й слой намалява способността си да функционира като защитна бариера. Тази бариера се състои от мъртви клетки и липиди, които предотвратят загубата на вода и навлизането на дразнители в епидермиса. Когато това се случи, кожата ви става чувствителна и раздразнена. По време на зимния сезон по-често сменяме климата от студа навън до отопляеми пространства. Тази внезапна промяна в температурата кара капилярите да се разширяват и свиват бързо, което допълнително утежнява сухотата на кожата.

Решение: Насочете се към професионална козметика за суха кожа, която е с естествени овлажняващи съставки, които са част от горния слой на кожата. Така ще заключите влагата и ще поддържате хидратиран епидермиса. Добавете овлажняващо масло за лице към рутинната си грижа, за да подхранвате цялостно кожата или за третиране на области, които се нуждаят от повече омазняване като бузите.

Проблем: Фини линии стават по-видими

Зимата може да е пагубна за кожата ви като цяло, но това се забелязва най-ясно в областта на очите. Тъй като там тя е по-тънка от останалата част на лицето, е по-податлива на дехидратация. Когато това се случи, фините линии стават по-видими, кожата се лющи в някои области и обичайният ви грим просто не стои толкова добре, както обикновено.

Решение: Купете си крем и масло за околоочната зона, които се предлагат от почти всяка марка професионална козметика за суха кожа. По-тежките кремове, които са на основата на маслото, са в състояние да поддържат тази деликатната област овлажнена за по-дълго време. Добавянето на няколко капки масло за лице при всякo мазане, също може да помогне за предотвратяване на беленето на кожата.

Проблем: Кожата ви изглежда посивяла

Въпреки че трябва да бъдете много нежни с кожата си през този сезон, това не означава да се отказвате от ексфолирането. Ако не премахвате натрупаните мъртвите клетки от горния слой, това ще направи кожата ви да изглежда безжизнена и посивяла. Защитата от слънцето продължава да бъде важна, дори и в най-облачните дни. UVB лъчите са това, което виждате като слънчева светлина през деня и са основната причина за слънчевите изгаряния и рака на кожата. UVA лъчите обаче са около нас през цялото време и играят основна роля в стареенето на кожата и появата на бръчките. Незащитеното излагане може да направи кожата Ви по-сива от обичайното.

Решение: Включете в арсенала си тоник и слънцезащитен крем. Подменете тоника си на базата на алкохол с такъв, съдържащи алфа хидрокси киселини (AHA), която може леко да отстранява мъртвите кожни клетки от повърхността, посредством памучен тампон. Потърсете слънцезащитен крем, който е най-малко SPF30, който блокира UVB лъчите и PA ++, който блокира UVA лъчите, за да запазите кожата си хидратирана и защитена. Имайте предвид, че снега удвоява експозицията на UV лъчи, така че може да използвате дори по-висока защита – SPF50 и PA +++.

Тези лесни промени в ежедневната ви грижа и използването на качествена професионална козметика за суха кожа, ще отговорят на променящите се нужди на кожата ви през зимата, така че да можете да я запазите чиста и сияйна и през този сезон.