Три важни причини да си купите видеорегистратор

видеорегистратор

Признайте си, че по време на пътуване, екскурзия или всяко друго преживяване обичате да си правите клипове, с които да съхраните своите спомени. Е, разбира се, че не винаги телефона може да се окаже единственото средство за тези ваши желания и варианта за това да видеозаснемате дори когато шофирате е с помощта на видеорегистратор. Тези автомобилни джаджи станаха наистина известни през последното десетилетие и статистика показва, че почти всяка трета кола разполага с такъв. Причините за инвестирането във видеорегистратор са разнообразни и точно за тях ще си поговорим днес.

Спомени, инциденти и сигурност

Ролята на видеорегистратора е да заснема и съхрани на картата памет онова, което се случва докато шофирате. Три са основните причини, поради които анкетираните водачи на моторни превозни средства споделят желанието и интереса си към този вид техника:

  • Да съхранят приятни спомени от пътуванеШирокоъгълен регистратор

Непознатите и интересни места, покрай които минавате докато шофирате наистина разкриват една невероятна картина. За да не се превърнат в бегъл спомен е добре да запазите важните моменти и то именно с помощта на видеорегистратора, който е поставен на предното стъкло на вашия автомобил;

  • Пътни инциденти

Въпреки, че проявявате внимание и се стремите да спазвате правилата за движение по пътищата не така обаче шофират всички останали участници в движението. Наличието на видеорегистратор може да помогне на пътните органи на полицията за разкриване на престъпление както и констатиране на виновника, който е причинил пътен инцидент. Доста полезно е в случаите, ако сте били обвинени неоснователно да докажете, че друг е причинителя на инцидента, а не вашите действия или бездействия на пътя;

  • Сигурност

Не искате колата ви да бъде обект на посегателства от автокрадци, нали! Именно поради това е добре да имате видеорегистратор с по-голяма карта памет и работен режим дори при статично положение на автомобила. Видеорегистратора може да заснеме акта на разбиване на автомобила и в последствие да се приложи като вариант за откриване на лицето извършило посегателство срещу вашата собственост.

Ползи от ползването на видеорегистратор безспорно има. Предвид това, че се предлагат и на много добра цена си струва човек да се възползва от тяхното присъствие във возилото. Все повече водачи на таксита, автобуси, както и друг вид тежкотоварни превозни средства залагат на видеорегикстраторите като мярка за установяване на джигитите на пътя както и предотвратяването на инциденти, които биха предизвикали.

Между 40 и 90 лева струва един добър видеорегистратор. Когато избирате такава джадажа обърнете внимание на размера, функциите и колко като обем карта памет може да се ползва. Защото  е важно а имате вариант за съхраняване а колкото се може повече информация.