Три факта за професионалната козметика

хидратиращ гел

Много дами избягват да инвестират в професионална козметика с оправданието, че не е по джоба им. Всъщност това е просто оправдание, тъй като равносметката показва, че наистина парите, които харчим за така наречената масова козметика са в пъти повече. недоумявате защо това е така? Ами настанете се удобно и ще разберете защо е по-добре да харчите парите си за качествена професионална козметика, а не за масовки, които нито дават резултати, нито пък са толкова евтини колкото си мислите.

Концентрация на важните съставки

Изключително добри са показателите, които дават професионалните козметични продукти, тъй като дори минимално количество от тях е ефективно. От масовия си козметичен продукт колкото и повече да използвате то освен кожата да стане по-мека едва ли ще видите фрапиращи и фантастични резултати. концентрацията на активните съставки при професионалната козметика е в голям процент, което реално прави цената по-висока, но пък ефекта бихме определили като моментален.

Грижа за здравето

Признайте си, че никога не четете етиката на козметиката, която купувате независимо от това дали е  спрей за мъжешампоан, паста за зъби или пък друг продукт. А трябва! Масовите продукти са бъкани с оцветители, консерванти и куп парабени, които при продължителна употреба биха оказали доста негативен ефект върху здравето ви. Не така соят нещата с професионалната маркова козметика, където в основата са:

  • Качеството на суровините;
  • Нулев процент химични вещества, които имат неблагоприятно влияние върху здравето;
  • Подлежат на редовен контрол за дерматологична поносимост;
  • Залага се на натурални оцветители и аромати, които не причиняват алергии.

Без риск от насищане

Споменахме, че има козметични продукти, които биха причинили насищане. Говори се за така нареченото предозиране, което може да доведе до сухота на кожата, поява на дрматит, ред други алергични реакции, а често хората се оплакват и от световъртеж. Сами си представете какво ли е съдържанието на тези продукти, че да причинят такова действие. Професионалната козметика е далеч от подобни преживявания. С ползването ѝ можете да бъдете максимално спокойни и наистина да разчитате на добро здраве.

Когато говорим за здраве, пълноценна и ефективна грижа както за лична хигиена, почистване, тонизиране или подмладяване не бива да търсите каквито и да било компромисни решения. Ако сега изхарчите повече пари за добра професионална козметика то това е гаранция за здраве, дълготрайни резултати и спокойствие, че няма да си навредите по какъвто и да било начин. Не си струва да продължавате да харчите безумни средства за козметика, която не дава резултат, а дори може да бъде опасна за здравето ви. Заложете на качеството и доказания висок стандарт.