Имат ли място старинните мебели в съвременния интериор

старинни мебели

Стиловете при обзавеждането на жилища са достатъчно многообразни за да изпитате трудност при взимане на крайно решение. Има ценители на новото, технологичното, лесното и популярно още като умно управление на цялостния интериор. Но пък не са малко ценителите на старинни мебели, които търсят декориране, което носи повече аристократичност, комфорт и царствено излъчване. Въпрос на виждане и персонален избор е кои биха били тенденциите, които ще повлияят на оформлението на вашия интериор. Факт е, че напоследък доста висок интерес се наблюдава към предлаганите мебели в античен стил. Какво е усещането, което носят в пространството старинните мебели ще ни разкажат днес специалистите от  “ Антик Бутик „, за които търговията с антични предмети е начин да запазите духа на времето и да се потопите в тайнството на изключителна елегантност и неподправеност.

Комбинират ли се антиките с новите стилове при обзавеждане

Интериорните правила не са това, което бяха. Днес динамиката в обзавеждането и декорирането предоставя различни възможности за комбиниране на стилове и дизайни. Затова не се изненадвайте, че в един типично модерен градски стил биха изглеждали перфектно антични предмети, които да се приложат като декорация. Това е ефективен способ за съвместяване на различни елементи, които носят със себе си:

 • Усещане за перфекционизъм;
 • Лукс;
 • Уют;
 • Топлина;
 • Уникалност.

Затова старинните предмети сякаш никога не са оставали  забвение, тъй като именно на тях водещи дизайнерски къщи по интериор разчитат за да осигурят неповторимост и съвършенство при оформлението и изпълнението на даден проект.

Защо да изберете старинни мебели

антични мебели

Да се отправите в средновековието и да създадете зони, които наистина да бъдат невероятно стилни и луксозни е напълно възможно, благодарение на това, че голям избор от решения. Материята обаче е доста сложна и за да не се превърне в кич обзаведената с антични предмети и мебели стая е важно да подходите отговорно и да се запознаете с някои наистина важни акценти.

За да бъде вълнуващ и комплексен интериора старинните мебели, които ще изберете е необходимо да бъдат съобразени с:

 • Характера и предназначението на помещението;
 • Натовареност на зоната;
 • За усамотение или за канене на гости ще използвате обзавеждането;
 • Осветеност;
 • Свободна площ, в която елементите ще бъдат позиционирани;
 • Водещи цветове, които са основни и спрямо тях се избират и аналогични за старинните мебели.

Хубавото при античните продукти е това, че те внасят една помпозност в пространството, отличават се и автоматично се превръщат във фокусен елемент. Вдъхвайки усещане за естетика и комфорт несъмнено успяват да спечелят вниманието на потребители, които желаят да вдъхнат повече живот и чувство в интериора.