Влияе ли се българина от рекламите за матраци при избора на нов?

спокоен сън

Няма ден, в който да не сме попаднали поне на една реклама за матраци. Причините за това се дължат на значимостта на този продукт в нашето ежедневие. Матраците носят високата отговорност на плещите си, когато става въпрос за нашата почивка, здравословен и спокоен сън. Те са онези важни пособия, които се грижат и за нашите деца, за това да растат здрави и щастливи. Безсънието е един от големите проблеми на нашето време. Стреса, натоварването на работното място  и проблеми са в основата на емоционалното ни състояние. Ако и матрака е некачествен и неудобен то забравете да заспите без сънотворни медикаменти. Именно поради това днес приоритет на водещите производители на матраци е да създадат качествени и здравословни продукти, с които да спим непробудно и спокойно.

По правило българинът не се влияе толкова много от рекламите по телевизията и други печатни медии. Принципа око да види, ръка да пипне продължава да е основен фактор при избора на нов матрак. но с годините прави впечатление, че и българския потребител започна да поръчва матраци от онлайн магазини. Това да известна степен се дължи на факта, че добре познава марките, които се предлагат на нашия пазар и се доверява а производители с репутация или на такива, чиито продукти са били ползвани.матраци

Изборът и покупката на матрак е индивидуално  решение в повечето случаи базирано на изисквания, които са свързани със здравословното ни състояние. Днес много от нас страдат от обездвижването, схващанията, хронични болки в ставите. Тук идва и нуждата от ортопедични матраци, които да осигурят стабилност на тялото по време на почивка или спане. Други клиенти може би желаят по-мек  матрак. Поради това те залагат на продукт, който има характеристики, които да им ги осигурят. Друг вариант да се поръча матрак от онлайн магазин е възможността да го върнете, ако той не отговаря на личните ви изисквания. Модела „проба-грешка“ не е толкова популярен у нас, но много от производителите го предлагат като опция, от която бихте могли да се възползвате. Като, бе ли обаче най – много клиенти залагат на сигурното като избират марки матраци, които са доказали своята безкомпромисност и издръжливост като качество. И като споменахме издръжливостта няма как да не акцентираме и върху гаранцията на съвременните матраци. Съществен и често споменаван в рекламите е именно дълголетието на матрака. Минимума е пет години и това е гаранцията, която водещите производители дават за матраците, с най- ниска плътност. Преценката оставяме на Вас – дали да се възползвате от поредната реклама за изгодни и качествени матраци или да заложите отново на тези, от които сте доволни.