За ефективно и икономично отопление помислете за подмяна на старите радиатори с нови

монтаж на радиатор

Идеята да се сменят старите чугунени радиатори с нови не е случайна. Отоплителните инсталации освен, че се подновяват с източника, който осигурява по-икономично разходване на горивото търси също така по-елегантен и съобразен с интериора на домакинството вариант за тела. А безспорно старите радиатори няма начин да останат, тъй като освен твърде грозни, стари и полу ръждясали си имат и други технически дефекти, които ги правят крайно неефективни и нерентабилни. С годините и естествения ход на амортизация се оказва, че вътрешността на телата буквално се запълва с варовик, което не позволява доброто разпространение на затоплената течност по цялата система и така усещането, че топлината не достига да някои крайни точки на жилищната площ се оказва напълно основателно. Какво следва от тук нататък? Решението е едно – отстраняване на старите и монтаж на алуминиеви и панелни радиатори.

 

Основни предимства на новите модели радиатори

За да покажем какви ще бъдат реалните ползи от тази ремонтна услуга първо следва да направим анализ на техните технически показатели. Днес все повече специалисти използват нови радиатори от алуминий, които се отличават с невероятните си ефективност, изтънченост и икономичност. Алуминия се използва за изработката както на панелни така и на радиатори тип глидери както и лири. Разнообразието на алуминиевите радиатори не е случайно. Идеята е да се намери максимален пропорционален баланс, който да осигури на домакинствата максимално изтънчен и изискан стил дори при подбор на отоплителни тела. Все пак радиаторите също са част от обстановката, което изисква да се намери идеалния вариант, който да се адаптира към нея.стар радиатор

Панелните радиатори могат да бъдат изработени както от алуминий така и от стомана. Това, което е важно да отбележим за този вид тела е, че за разлика от алуминиевите са доста по-евтини, но пък за сметка на това са с по-кратък експлоатационен период. Така, че ако не ви е занимава с подмяна и монтаж на нови тела след няколко години то проявете отговорност и инвестирайте в такива, които наистина ще ви служат по-дълго във времето.

Нека да отбележим предимствата на панелните радиатори от стомана, тъй като не е малък процента на домакинствата, които ги избират:

  • Предлагат се в различни размери, които определят и тяхната мощност;
  • Адаптивни, дискретни и модерни решения;
  • Евтини и лесни за монтаж.

Защо алуминиеви радиатори

Както алуминиевите така и стоманените панелни радиатори се приемат като една от иновациите ,които можете да приложите при подновяване на отоплителната система в дома си. Разбира се, че фаворитите в случая са тези от алуминий, тъй като техните качествени показатели превъзхождат в няколко степени стоманените панели. С оглед на това клиентите да бъдат не само естетически, но и финансово удовлетворени от монтажа на новите тела то специалистите предлагат точно тези две възможности.

Алуминия е от материалите, който се отличава с невероятните си качества, които превъзхождат многократно вариантите от стомана. За да откриете по-лесно разликите ето  и някои от приоритетните данни, които дават на този модел тела предимства пред всички останали, предлагани на пазара:

  • Леки;
  • Могат да се изработват в различни размери и форми;
  • Високо ниво на топлоотдаване;
  • Издръжливост във времето;
  • Не корозират;
  • Предлагат се на достъпни цени.

Много монтажници на радиатори светват своите клиенти, които имат съмнения относно избора на радиатори да изберат глидери от алуминий. Те не само са елегантни и иновативни модели, но са една стилна, перспективна и рентабилна инвестиция, която ще се изплати максимално бързо във времето.

Професионалния монтаж на нови радиатори е определящ както за това да се постигне желания визуален ефект така и за да се подобри КФП от прилагането на съответната система за отопление. Експертите ще спазят основни правила както и ще издадат гаранции за качеството на телата и извършения труд.