Да се отопляваш с котел на дърва – ползи

котел на дърва
Котел на твърдо гориво PRITY NS32, 36kW

Търсите ли истински комфорт през зимата? Искате ли целия ви дом да бъде приятно отоплен и да не се разнасят прах и мръсотия навсякъде? Време е да ви срещнем с новата генерация котли на твърдо гориво, които ще откриете тук https://www.balkanenergy.bg/category/kotli-na-tvardo-gorivo. Не е необходимо да представяме онлайн магазина, тъй като онези от вас, които следят нашите публикации са наясно, че става въпрос за коректни и компетентни експерти, които винаги знаят какво да ни предложат в случай, че търсим най-ефективен алтернативен вариант за отопляване на конкретен имот. И ето, че въпреки високите температури навън е време да ви запознаем с едни от тенденциите на пазара, които да използвате само след няколко месеца. Да, факт е, че лятото бързо ще си отиде и именно поради това днес предлагаме на вниманието ви котлите, с чиято помощ бихте си осигурили онова приятно топло усещане, което ще ви позволи да се чувствате комфортно у дома си.

Котлите – защо се препоръчват от консултантите на balkanenergy.bg

Тъй като всеки имот си има своите особености то няма как да пренебрегнем това, че отоплението е важно перо, което да вземете предвид при  инвестиране в правилния уред. няма никакво съмнение, че топлината е необходимост през зимните месеци, но за да сте сигурни, че резултатите, които ще постигнете са оптимално съвършени и отговорни то безспорно се нуждаете от кратка презентация, която касае именно котлите на твърдо гориво.

Те са ефективни, а доказателство за това са качествените им характеристики, с които определено ще можете да си осигурите благоприятно поддържане на топлина. Котела е уред, който:

котел
 • Има способността да осигури топлинна енергия на много големи площи;
 • Обслужването му е лесно и не изисква прекомерна ангажираност;
 • Съвременните модели са с екодизайн, което обяснява тяхната икономичност и екологичност;
 • Елиминират замърсяването в жилищните зони;
 • Инсталира се на места, които локализират разнасянето на прах от горивото, пепел или остатъчни димни газове;
 • Евтина инвестиция са, което пък е аргумент все повече домакинства, които живеят в къщи да ги избират като основен уред за отопляване на по-големи площи;
 • Те се интегрират много добре към системи и инсталации за парно отопление.

Накратко така изглеждат ползите от това да заложите на уреди, които са изключително енергийно ефективни и доказани като практични решения за отопляване на жилищни и нежилищни площи.

Какво е екодизайн и защо е важно да предвидите такъв котел

Не само енергийната ефективност е на фокус в днешната публикация. От balkanenergy.bg са в състояние да ни представят много добри идеи за продукти, с които да отопляваме жилището си ефективно. Но не само намаляването на сметките са приоритет за производители, търговци и клиенти, а също така и опазването на околната среда. Характера на една модерна инсталация следва да предвиди и този компонент. Екодизайна на практика означава, че котела на дърва е проектиран така, че да намали освобождаването на вредни емисии с до 20 %. Тенденциите, които се налагат от европейската общност са свързани с това процента през следващите години да се увеличи като така и котлите на дърва да се превърнат в едни рентабилни екологични уреди.

Накратко екодизайна, който е ключов за котлите на твърдо гориво предоставя на клиентите:

 • Оптимално усвояване на топлинната енергия;
 • Намаляване на изхвърляните в атмосферата вредни вещества;
 • Ефективност и икономичност;
 • Лесна експлоатация;
 • Минимални остатъчни количества пепел и т.нат.

Ако искате да научите повече за котлите на дърва както и техните подобрени събратя тази с пелетни горелки можете да се възползвате от безплатната консултация, които представят на вниманието ви balkanenergy.bg. За да е топло и уютно у дома и целия имот да усвои топлинната енергия от уреда е време да се срещнете отблизо с колекцията от идеи на balkanenergy.bg.