Какви са начините за откриване на скрити течове?

водопровод

Откриването на теч може да се превърне в истински кошмар за стопаните на имоти. Къртене, строителни отломки, мръсотия, разходи са гарантирани, ако не успеете да намерите правилните специалисти, които да ви ги спестят. В темата днес ще акцентираме именно на онези варианти, които биха били определящи за това да си подсигурите една идеална, сигурно оформена и структурирана според нуждите ви формула за практично, коректно и професионално обслужване. Високо ниво, бързина, коректно отношение предоставят на клиентите си от Хидро Старт по всякакви ВиК казуси, включително и откриване на скрити течове София.

Може ли да се локализира теч от дистанция?

Едва ли ще бъдете изненадани от факта, че когато се налага да бъдат предприети мерки относно ремонт на водопроводни проблеми и аварии има доста по-щадящи и сигурни начини, които биха били по-добрата алтернатива спрямо онези, които са стандартни и тривиални. В наши дни благодарение на високите технологии могат да бъдат приложени такива варианти и решения, които:

 • Позволяват безконтактно откриване на водопроводни аварии;
 • Пестят страшно много време;
 • Дават точна локация на аварията за да улеснят работата на водопроводчиците, които ще се заемат с нейното отстраняване;
 • Цената за ремонт е минимална;
 • Няма нужда да бъдат извършвани излишни разрушителни дейности на облицовки.

Термокамерите са онези ценни, иновативни, високотехнологични устройства, на които можете да се доверите, когато става въпрос за откриване на скрити течове. Дори не е необходимо обследващия оператор да бъде водопроводчик за да установи точната локация на аварията. Изключително лесно и бързо се борави с такъв тип техника и наистина има основание да се възползвате от услугите за да си спестите не само главоболия, но и допълнителни разходи.

Къде е приложим метода за откриван на скрити течове без къртене?

теч

Ако се чудите дали във ваши имот в София има скрит теч и колко ще ви излезе ремонта то предстои да ви срещнем с някои важни факти, които имат значение за онези, които искат да се възползват от по-ниски цени на ВиК услугите. Имайте предвид, че когато става въпрос за водопровод има доста обстоятелства, които биха се оказали решаващи за избирането на качествена услуга.

Приемливо е да имате предвид, че когато става въпрос за ремонтни работи, които касаят именно течове термокамерите са една доста добра алтернатива що се отнася до това да бъдат подсигурени коректни данни за локацията на проблема. Самата ефективност на прилагането на апаратната диагностика се изразява в това, че е приложимо при:

 • Обследване на къщи;
 • Анализ на мазета;
 • Диагностика на покриви;
 • Откриване на теч в многоетажни сгради и други.

Навсякъде където има риск от възникване на водопроводни инциденти можете да разчитате на термокамерите като ефективно средство за осигуряване на отлични условия за бързо, точно и прецизно установяване естеството на проблема както и позицията му. Приемлив вариант са термокамерите предвид това, че всъщност гарантират прецизност при диагностика до 98 %, което е показателно и за сравнително ниските разходи, които потърпевшите от теча ще заплатят за неговото отстраняване.

От какво зависят цените при прилагане на термокамери?

Необходимостта от обследване на водопроводната система се налага в случай, че имате някакви съмнения относно възникнал теч, който не се вижда с просто око. За да не се извършват каквито и да било предварителни разрушения то има причина да се вземат под внимание удобствата, които се отнасят именно до използването на термокамери. Тяхната съществена роля е в това да можете да се възползвате от бързо и коректно установяване позицията на аварията както и ниската цена за обследване. Що се отнася до офертите то имайте предвид, че те зависят главно от:

 • Тип на имота;
 • Етажност;
 • Достъпност до обекта;
 • Други обстоятелства.

При нужда от използване на такъв вид услуги не се колебайте да инвестирате в екипи от София, които разполагат с високотехнологично оборудване.