Камери за наблюдение – кои са доказано ефективните решения на пазара

видеоналюдение

Ежедневната защита на дома или помещения, в които развиваме своя бизнес е приоритет. Фактор са зачестилите кражби с взлом, посегателства срещу личността и други злоумишлени действия от страна на трети лица. Ето я причината да помислим за ефективни методи, с които да имаме непрекъснат достъп от разстояние до жилището, гаража, постройки със стопанска цел. Повечето биха разрешили казуса с абонамент към СОТ. Дали обаче това ще бъде достатъчно за да сме спокойни докато сме на почивка, бизнес пътуване? Решение за отдалечен достъп до случващото се в имотите ни осигуряват камерите за наблюдение.

Какви камери за наблюдение да изберем

Многообразието, което се предлага на пазара със сигурност би било предпоставка за нашето затруднение. Важното в случая е да бъдем максимално обективни и да заложим на модел, който напълно да удовлетвори нуждите ни. Онова, на което следа да се обърне внимание бихме класифицирали в три насоки:

  1. Резолюция
  2. Лесен монтаж на открито и закрито
  3. Бърз достъп през мобилен телефон с помощта на приложение

Тези важни детайли е препоръчително да следвате, когато избирате камери за наблюдение, които да ползвате в дома или пък бизнеса си докато сте на отдалечено място. Характерно при подбора на камерата е това, че не е без значение дали тя ще бъде аналогова или цифрова. По-добрия и съвременен начин да наблюдавате собствеността си са цифровите устройства IP, тъй като те не само дават по-ясен образ, заради по-високата разделителна способност, но разполагат и с доста повече функции от аналоговите AHD. От следващата статистическа таблица всеки потребител (било той и не толкова детайлно запознат с естеството на техниката за наблюдение) може да прецени дали да си закупи аналогова или цифрова камера.

 

предимства недостатъци
Аналогови камери

 

–          Ниска цена –          Слаба резолюция

–          Стара технология с твърде много кабели

–          Няма запис на звук

–          Труден монтаж

–          Достъп от конкретно устройство

Цифрови IP камери –          Висока резолюция

–          Реални цветове

–          Лесен монтаж (външен и вътрешен)

–          Перфектен образ дори при слаба осветеност

–          Запис на звук

–          Отдалечен достъп

–          Висока цена

 

С две думи ако търсите ефективна алтернатива да имате постоянен достъп до дома и търговския си обект по-приемливото решение е именно цифровата IP.

Удобство и гаранция за сигурността с IP камери за наблюдение

За да отговорят максимално на осигуряването на сигурността, която търсим производителите на IP камери предлагат многообразие от IP техника за видеонаблюдение. Към основните привилегии, които получават потребителите от инсталирането на такива камери в дома или търговските обекти са високата Full HD резолюция, широко ъгъл на обхват, нощно виждане с до 20 м от обектива на камерата, добра светлочувствителност и много други. А добри и високоефективни решения за камери за наблюдение ще намерите на algvision.com.