Какви удобства ще ни осигури модерният и качествен паркет?

паркет

Вече са минали достатъчно години откакто е измислен ламинирания паркет. Хората свикнаха с него, предпочитат го, когато правят ремонти и това не е случайно. Той е изключително функционален и удобен за монтаж, изглежда наистина естетично и ако отделите време да научите подробности за характеристиките му със сигурност ще го предпочетете при други подови настилки. Препоръчваме ви да разгледате качествени паркети от Лерос, тъй като са прецизно изработени и ще направят дома ви още по уютен и приятен. Да изберете подходяща настилка винаги е от значение, защото достатъчно дългият период между подмяната, ще ви осигури много удобства.

Какво трябва да имате предвид при избора на ламинат?

Правилната преценка е от съществено значение, когато сте в процес на ремонт, защото от нея зависи след колко време ще трябва да подменяте ламинирания паркет. От Лерос ще ви помогнат в избора с няколко важни детайла, свързани с подовата настилка:

подова настилка
  • тя се състои от няколко различни слоя – предпазният горен е този, върху който стъпвате, но освен него има още декоративен – тук е нанесена специфична шарка имитация на дърво, носещ и балансиращ;
  • дебелината е важна – колкото по-голяма е тя, толкова по-добри са характеристиките свързани с шумоизолация и топлоустойчивост. Не винаги най-дебелият паркет е и най-високо износоустойчив. Това главно зависи от неговия предпазен слой;
  • клас на износоустойчивост – обозначен е на пакетите и говори за това, не само какво натоварване може да понесе съответния модел, но също така се свързва с устойчивостта на топлина, замърсявания и петна.

Обърнете внимание на всички характеристики, когато поръчвате нова настилка за пода във вашия дом, тъй като това е дългосрочна инвестиция. Ще го използвате дълго време и трябва да ви харесва както визуално, така и като устойчивост и здравина.

Защо е удобно и препоръчително да използваме паркет?

Ако искате жилището ви да бъде красиво и елегантно, трябва да помислите не само за доброто обзавеждане, но и за подовата настилка. От много години хората използват първо класически дървен паркет, а след това и ламиниран. Благодарение на него домът ви ще бъде много по-уютен и елегантен, а плюсовете да го притежавате са повече от няколко. Предпочитан е заради своята достъпна цена и лесен монтаж. Дори и без специално техническо образование можете да монтирате отделните плоскости, защото те се вмъкват една в друга посредством клик-клак технология.

Само за няколко часа ще облицовате помещенията във вашия дом и ще може да разположите отгоре мебелите. Бихте могли да избирате между различни декори. Основните са нюанси на естествената дървесина, които изглеждат най-естествено и напълно имитират шарките на дървото. Ламинираният паркет е предпочитан и заради своята лесна поддръжка, тъй като не се изисква нищо по-специално, освен да почиствате с леко влажен чист моп.