Как да изберем USB кабел за телефона си

кабели за зареждане

В днешно време не може да използваме модерната си техника и телефони без да ги зареждаме регулярно. Зарядните пък не биха работили, ако към тях не притежаваме кабели за зареждане. Те обикновено са част от комплекта когато купуваме нов смартфон. Проектирани са специално за да пренасят нужният ток и напрежение, съответно притежават букси за свързване. В някои устройства единият конектор е USB Type-А, а другият е различен в зависимост от различните компании и техните стандарти – USB Type-B, USB Type-C или Lightning за Аpple. Обвивката е силиконова или гумена. Може да разгледате моделите които предлага онлайн магазин Moven.bg.

Как да изберем точен кабел за зареждане на телефон

Важно е да се ръководите от адаптера или входните характеристики на телефона. Необходимо е да осигурим достатъчно пренос за захранване. Тук ще разгледаме основните характеристики на които трябва да обърнем внимание избирайки съответния вид:

кабели
  • Дължината – обикновено стандартните са дълги един метър. Тази характеристика зависи най-вече от ежедневните ни нужди. Ако причината да подменяте кабела за зареждане е неговото пречупване, то тогава непременно трябва да се замислите за по-дълъг който ще ви бъде значително по-удобен, без да натоварвате буксата с опъване;
  • Стойностите на ток и напрежение – съветваме ви да изберете по-високи стойности за пренос на ток, за да сте сигурни, че кабелът би издържал натоварването. Стойностите при адаптерите за бързо зареждане са повече;
  • Важно ли е да се поддържа бързото зареждане – не подценявайте този параметър и ако вашият смартфон и неговия адаптер поддържат функцията, кабелът също трябва да я притежава;
  • Как да прехвърляме данни с кабел или безжично – повечето варианти поддържат тази функция може би само при по-ниския ценови клас отсъства. Изберете вариант с по-голяма скорост за прехвърляне на данни.

Поръчайте кабел за зареждане който да отговаря на изискванията ви и да е подходящ за смартфона или устройството към което ще го ползвате. Онлайн магазин Moven.bg ви предлага разнообразни модели на различни марки.

Моделът оригинален ли да бъде или вид заместител

Този компонент е изключително комплексен и сложно устроен. Той пренася големи стойности на ток и напрежение като съответно и регулира този трансфер. За се случи всичко това обаче трябва да се уверите, че избраният от вас вариант напълно съвпада с устройството с което ще го свържете. Специалистите ще ви препоръчват да си купите оригинален, но все пак ако това не е възможно съобразете се с това дали заместителят би работил по правилен начин с адаптера и телефона. Това е важен компонент на който трябва да обърнете внимание и непременно да се снабдите с правилния.