Препоръки за добра грижа за спалното бельо

спални-комплекти-с-жена

Преди първата употреба, специалистите препоръчват спалното бельо първо да се изпере. Това ще осигури максимален комфорт при по-нататъшното използване на спалния комплект.

Преди да го изперете, ако е възможно, завъртете наборът и от другата страна. Използвайте прах за детергенти с минимално съдържание на избелващи съставки. Това ще позволи дълго време да се запази богатото оцветяване на оригиналния модел на спалното бельо.

Преди изпиране е за предпочитане да разпределите прането според цветовите и температурни условия.

Ако върху продукта има декоративен елемент (калъфки или принадлежности за баня), препоръчва се да се изперат заедно. Не се препоръчва да се изпира спалното бельо от естествени тъкани заедно с продукти от полиестер, тъй като влакната от полиестер, които се присъединяват към естествените влакна и те губят нежността и мекотата си.

Силните замърсявания и петна преди изпиране е желателно да бъдат третирани в съответствие с препоръките за грижа за този тип продукти.

Не се препоръчва използването на избелващи средства като белина и други, които оказват неблагоприятно въздействие върху цвета и тъканта.

Барабанът на пералната машина трябва да се запълни с 50%. Това ще гарантира ефективно, нежно и лесно изпиране на спалното бельо.Сушенето е препоръчително да започва активно веднага след изипиране. При машинно сушене е хубаво да се използва по-деликатен режим.

Новото спално бельо от тънки естествени тъкани, по време на изпирането, може да се смачка. За да се избегнат тези проблеми, е необходимо стриктно да се спазват изискванията за деликатните режими при температура от 30-40 0 С, 400-600 об./мин. При редовно използване прането става по-меко и образува по-малко гънки.

Гладенето на спалното бельо става най-добре, когато то е леко влажно, което ще гарантира равномерно, трайно и цялостно изглаждане.

Продуктите с бродерия е добре да бъдат изгладени от обратната страна.

Всички продукти, изработени от естествени тъкани, могат да доведат до леко свиване след измиване от 2% до 6%.

Важно е винаги да следвате инструкциите за грижа на етикета, като обърнете внимание на всички символи.

Източник: https://kapere.com/spalno-belyo