Как да обзаведем практично кухнята използвайки шкафове

обзавеждане

Ако ви предстои ремонт на кухнята, то неизбежно стигате до избора на обзавеждане. Хубаво е да направите ваш проект или скица, така както си представяте във вашето съзнание идеалната кухня. Измерете много прецизно помещението и определете точно какви електроуреди ще използвате и къде искате да ги поставите. Горни и долни шкафове е добре да поръчате, така че да се вписват стилово в желания от вас проект.

Основните фактори които определят качеството и цената

Материалът който се използва за направата на горни и долни шкафове обикновено е три вида: дърво, MDF и ПДЧ. Дървото е най-скъпият и съответно най-качествен материал. Другите материали са на по-ниска цена, а например MDF е харесван заради това, че се обработва лесно и може да му се придаде всякаква форма. Друг фактор е големината на самата кухня. От нея зависи цената, която ще заплатите за съответните шкафове. Не забравяйте да помислите и за самите уреди. Повечето кухненски шкафове са изработени така, че да може спокойно да поставите и наличната техника, която ще ви е необходима и тя да пасне елегантно.Кухня Флоренция с цял термоплот

Готовите кухни често са с определен стандарт, а именно:

  • Долните шкафове – размерът им е 90 см височина и 60 см широчина и дълбочина;
  • Горните шкафове – запазват широчината на долните, за да не се нарушава линията, но дълбочината им е 40 см;
  • Ако нямате предвидени плочки е необходимо да поръчате гръб за кухня. Той се поставя между горните и долните шкафове;
  • Кухненски плотове – те се произвеждат по технологията на ПДЧ плоскостите.

В магазин Венус имате възможност да купите горни и долни шкафове, които са произведени от качествени материали и така, че да може всеки от вас спрямо големината на своята кухня да съчетае необходимите му артикули по правилен начин. Разнообразни  дизайни и цветови решения, в модерен и класически стил, подходящи за уюта на вашия дом.