Био кокосово масло- жизнена сила за здраве и красота от природата

масло от кокос

Научни изследвания показват, че една от най-полезните и здравословни мазнини, които днес можем да си купим от търговската мрежа не е зехтина, а кокосовото масло.  Поради високия процент наситени мазнини, които съдържа маслото от кокосови орехи то дълги години е било определяно като нездравословно. Но след научни изследвания се оказва, че всъщност това не е точно така, тъй като освен основен източник на мазнини маслото е невероятно полезно за човешкото здраве. Можем да изложим 101 причини да включите този био натурален продукт в своето меню, но в днешната статия ще конкретизираме само онези, които със сигурност касаят по-голям кръг от потребители и ценители на истинския вкус.Кокосово Масло

Кокосовото масло на пазара се предлага под няколко вида, но едно от най-търсените е Био продукта, който не съдържа никакви допълнителни фракции и подобрители по отношение на качества и вкус. Био кокосово масло се използва доста широко в кулинарията. Поради леко сладникавия си неутрален вкус то придава една изтънчена и невероятно приятна нотка на сладкишите, в които се влага. Ако обичате кокос то ето, че приготвянето на торти, пасти, кейкове и бонбони можете да замените традиционните масла, олио или маргарини именно с био кокосовото масло. Този вид масло от кокос не променя своите качества дори след термична обработка и именно поради това се превръща в невероятен ресурс за създаване не феноменални кулинарни шедьоври.

Освен за здравословно готвене косовото масло в био варианта му може да се използва и като хидратиращ и успокояващ крем за лице и тяло. Вече не  е нужно да харчите луди средства за скъпи козметични продукти, защото кокосово масло и неговите невероятни свойства ще сложи всички подобни в малкия си джоб. Омекотява и подпомага изравняването на тена, намалява бръчките, прави кожата нежна и освежена. Био кокосовото масло можете да използвате и като маска за косопад, пърхот, стимулиране растежа на косата. А тя ще изглежда невероятно нежна и жива.

Очаквайте и следващите ни интересни публикации за това как и къде можете да използвате БИО кокосовото масло за един по-добър и пълноценен живот.