Защо аспиратор за вграждане, а не декоративен

вграден аспиратор

Представяте ли си да нямате аспиратор в кухнята? Това е ужаса на всяка домакиня, защото парата от готвенето и миризмите реално се пропиват в стени, дрехи и вещи, намиращи се в помещението. Изключително неприятно е да се готви в помещение, в което липсва аспирация. Оказва се, че това е един от уредите, които задължително присъстват в съвременната кухня именно поради удобството, което предлагат – изсмукват парите и миризмите още в момента, в който те излизат от съда за готвене. Ето я причината днес да се съсредоточим върху техния избор както и вид, съобразен с облика на кухненската зона.

Вграден или свободностоящ

Не си представям модерна кухня с грозен аспиратор. Адаптацията на уредите е пропорционална на стилистиката и концепцията и именно поради това има кухни с декоративни, а други с опция за вграждане аспиратор. Ролята на едните и другите е да попълнят празнотата и да създадат красиво завършен интериор в зоната за приготвяне на храната.Аспиратор за пълно вграждане

Ако трябва да търсим предимствата и недостатъците на едните и другите те ще са почти наполовина. Но тук правилото е не дали едните са по-добри от другите като способности, а дали ще успеем да намерим баланса между обзавеждане и оборудване.

При моделите за вграждане има не малко преимущества:

  • Заемат малко място;
  • Адаптират се в шкаф, който може да бъде ползван не камо като прикритие за аспиратора, а и за прибиране на други домакински потребности;
  • Лесен за управление и навигиране;
  • Ефективен за изсмукване на пари и мазнина;
  • На много добра цена.

Тъй като са вид декоративни моделите, които не са за вграждане прави впечатление, че са по-скъпи. Причините са в това, че за да се превърнат в елегантно допълнение за интериора в тях са вложени повече дизайнерски усилия и материали, които да ги поукрасят. В това отношение аспираторите за вграждане са по-приемливи като цена, тъй като видимата им част реално е само зоната, който работи при включване.