Удобствата, които предоставят инсталациите за подово отопление

подово отопление

Предпочитате ли дома да се отопли цялостно буквално за тридесетина минути или пък сте в състояние да чакате с часове достигането на оптимално приятна температура? Въпрос на подбор на уред, с който да отоплявате и поддържате благоприятен микроклимат у дома си през зимата е решението, което ви предстои да вземете днес. И тъй като зимата чука на врата то е време да помислите дали сте готови да поемете отново удара, който енергийните дружества са ви подготвили със зашеметяващите сметки за ток, които да ви сюрпризират неприятно. Много внимателно трябва да бъдат обмислени тези данни, тъй като действително от това зависи финансовата ви стабилност и разходите, които ще плащате през зимата. Имаме добро предложение, което може да се окаже изключително благоприятно и за вашия дом. нова е възможността, която предоставя подово отопление – https://www.balkanenergy.bg.

Какво е подово отопление и струва ли си инвестицията

Когато говорим за подово отопление много хора си представят изкъртени подови настилки, сложни инсталации, скъпи уреди и други подобни. Първо ще споделим, че наистина за да приложите тези ефективни отоплителни решения и във вашия дом е препоръчително да сте в ремонт, да предстои да правите ремонт или пък да се нанасяте в ново жилище.

Експерти споделят, че това са решения, които са характерни със своите първоначални инвестиции и ремонти, което предполага, че преди да стартирате каквито и да било ремонти трябва да сте готови с решението дали да приложите подовото отопление като средство за осигуряване на топлина и комфорт. ако сте решение да направите подобна инвестиция то е време да ви запознаем с някои характеристики на този вид инсталации.

отопление

Системата за отопление от този вид се дефинира със следните особености:

  • Инсталацията се монтира под декоративната подова настилка;
  • Топлината се излъчва от пода и това я прави напълно равномерно разпределена в пространството;
  • С такъв тип съоръжение можете да затоплите за кратко целия дом;
  • Вариантите за тип на инсталацията съобразявате с източника на енергия, който ще използвате;
  • Този тип осигуряване на постоянен микроклимат у дома е приоритетен, тъй като е от на-дискретните и безшумни способи за отопляване.

Може би ви заинтригувахме с до тук изложеното за термопомпите. Наистина това са системи, които изискват сериозна първоначална инвестиция, но със своята ефективност и производителност се нареждат сред предпочитаните за различен тип имоти, които са ориентирани към подобряване на енергийната ефективност.

Видове и характеристики

Главно на два основни типа се делят този тип инсталации – сухи и мокри.

При сухите се използва електрическа енергия за да могат нагревателните панели да повишат температурата в помещението. Независимо от това, че използват ток то съвременните сухи системи са изключително икономични. Друг отличителен белег, който е характерен за тях е минималната им височина, което показва, че незабележимо количество от пространството ще отнеме монтирането на такъв тип подово отопление.

Водното подово отопление е все по-налагащо се у нас като един от икономичните способи за справяне със студа. Положителните му качества се гарантират главно от това, че инсталацията работи ефективно с централни или локални източници, осигуряващи топъл флуид като:

  • ТЕЦ;
  • Газификация;
  • Котли на пелети;
  • Камини на твърдо гориво;
  • Термопомпи и други.

Именно на това се дължи ефективната работа на системата, тъй като успява много равномерно да разпредели топлината в целия имот. Затова ако търсите адекватна и модернизирана възможност за да си гарантирате безпрецедентно икономично отопляване на имота си то е време да се запознаете по-подробно с това, което представят специализираните фирми.

Това, което е важно да подчертаем е, че да се извлече максимума от използването на такива инсталации е определящо да се подходи професионално. Компетентното мнение и анализ на параметрите и особеностите на жилището са в основата на максималната удовлетвореност на клиента.