Симптоми за наложаща смяна на жила за скорости

части

За ремонта на жилата на скоростите доста от автомеханиците ще ви дадат разнообразни съвети. Едни ще препоръчат задължителна подмяна, въпреки, че детайла подлежи на ремонт. Идеята вероятно е да ви вземат повече пари. Но има и такива ситуации и симптоми, които колата ви дава, при които наистина е невъзможно да не се предприемат демонтажи дейности за старите и поставяне на нови жила. Ако не можете да превключвате скоростите, колата няма никаква мощност и ви идва да я бутате за да върви то проблема наистина е доста сериозен. Други симптоматики за повредено жило на скоростите е потъналия на половина педал на съединителя. При превключване че чува ужасяващ стържещ звук. Имате си достатъчно причини да потърсите сервиз, в който има специалисти, които разбират от скоростни кутии, лостове, жила, съединители.
жила

Жила за скорости се сменят винаги при скъсване. Ако колата тотално спре и не можете да включите нито една предавка за да я накарате да потегли то определено се нуждаете от професионална намеса. Смяната на жилото може да бъде с ново или от магазин за употребявани и реновирани авточасти. Всъщност не са малко шофьорите, които предпочитат именно втората ръка авточасти заради трикратно по-ниската им цена. Цената за труд обаче няма как да бъде спестена стига да нямате способности, които да ви позволят сами да си оправяте колата. Важно е специалист първо да направи обстоен преглед на съединителя и скоростната кутия. Най-честия проблем, който се наблюдава при описаните по-горе симптоми е именно дефектирало жило. Ремонта на тази авточаст изисква колата да бъде повдигната, за да може техника да има достъп до детайлите, които следва да се свалят за да стигне до жилото. Има достатъчно гайки, болтове, щифтове, които следва внимателно да се отстранят. Ако има корозирали такива е добре да ги подмените, защото след време могат да доведат до друг проблем, който да причини отново отстраняване на повреди.

Имайте предвид, че наистина най-правилния вариант за ремонта на жилото на скоростите е да го поверите в ръцете на опитен механик. Има си последователност ,която трябва да се спазва при осъществяването на  ремонтните дейности. Ако разглобите нещо прибързано то това ще доведе да допълнителни действия, които изискват повече време за тяхното демонтиране и монтиране. Демонтирането на жилата може да ви струва лесно, но имайте предвид, че при монтажа е нужно да се спазва нивото на затягане. При прекомерен натиск с оглед здраво закрепване е възможно да се скъса резбата на шпилката. Имате достатъчно причини да възложите ремонта на жилата на скоростите на автосервиз с утвърдена репутация.