SEO оптимизация – как се прави и от кого

оптимизация на търсачки

Много предприемачи осъзнават необходимо от уеб сайт, който да е лицето и визитката на техния бизнес. На самия сайт сам по себе си присъстващ в Интернет пространството не е толкова ефективен, ако не е класиран и индексиран на правилната позиция. Именно това налага използването на така наречените SEO услуги. Необходимостта от оптимизирането на търсещите машини е огромна и колкото по-скоро го осъзнаете то толкова по-бързо ще успеете да популяризирате фирмениня си сайт и да се наложите във виртуалното пространство.

Какво е SEO и какви са ползите този инструмент

В буквален превод Search Engine Optimization това  е оптимизация на търсачки. Най-простичко казано идеята на инструмента  е да класира сайта ви на видима позиция без да се налага да използвате рекламата за тази цел. Реално получавате реален таргетиран трафик и то безплатно, без допълнителни разходи.Seo

Ролята на професионалната seo оптимизация не бива да се подценява. Може да имате сайт от почти 4 години и все още при търсене на ключова дума позицията му да бъде на 10-15 страница от най-популярните и използвани от виртуалните потребители търсачки. А това със сигурност не работи във ваша полза, което всъщност налага и търсенето на опитни специалисти, които могат да ви помогнат в „повдигането“ на уеб сайта ви там където ще бъде максимално видим за потенциалните ви клиенти.

А ползите от ползването на seo оптимизация са:

  • Популяризиране на сайта и марката;
  • Ефекта от оптимизацията е дълготраен, а не както при рекламите свързан с определен период от време;
  • Класиране на видима позиция при търсене на съответната ключова дума;
  • Изключително изгоден подход за класиране на сайтове.

Защо SEO се прави от професионален екип

Когато се извършва оптимизация на сайта ви се вземат предвид редица фактори. На първо място какво е предназначението на сайта:

  • Информационен портал;
  • Новинарски сайт;
  • Онлайн магазин и т.нат.

На следващо място се определя аудиторията, към която е насочен сайта както и най-популярните търсещи машини, които потребителите използват. Ако потенциалните ви клиенти са от България то е видно, че сред водещите търсачки ползвани у нас са  Google, Bing, Yahoo и други. Класирането на сайта ви изисква доста работа и умения, за които е от значение да се доверите на квалифицирани и доказали способностите си експерти.

Оптимизацията е цялостен процес, който на практика означава работа по всяка една страница от сайта както и ключова дума. Използват се така наречените On-Page и Off-Page с оглед на това повече ключови фрази и думи да бъдат индексирани от търсачките. Професионалните SEO специалисти следят за спазването на White Hat SEO, което ще намали риска от наказания, които сайта ви може да получи.