Предлагате шофьорски курсове категория А2? Рекламирайте за да научат за вас повече почитатели на моторите.

малки мотоциклети

Автошколите, особено тези, които се радват на популярност в градовете, в които извършват дейност нямат нужда от платена реклама, с която да оповестят своето присъствие на пазара. Има обаче не малко инструктори на свободна практика, които предлагат различни по вид шофьорски курсове, но не са добре познати на потенциалните си клиенти. Причините за това могат да бъдат в това, че инструктора тепърва стартира своя бизнес или пък по редица причини до момента не са успели да привлекат курсисти, които да са достатъчно за тяхната успешна и положително оценена работа. Затова нуждата от реклама и разнообразни варианти за популяризиране на предлаганите шофьорски курсове категория А1 или А2 например е възможност, която не бива да бъде пренебрегвана. А с повишаването на температурите и увеличаването на трафика все повече хора избират да се предвижват в жегите с мотоциклети. Не само, че така е по-прохладно, но и разходите за транспорта до работното място например са доста по-ниски. Категориите шофьорски курсове за мотоциклети са няколко вида. Те са разграничени по този начин, заради идеята на законодателя да разграничи възрастите на шофьорите и мощностите на мотоциклетите, които те могат да управляват. Ако при категория А1 се позволява на лица, които са непълнолетни, навършили 16 години да управляват скутери, то при категория а2 вече става въпрос за по-мощни от скутерите мотори, но не толкова, че да се управляват от лица, които са навършили 18 години.категория а2

Според изискванията на Закона за движение по пътищата право да управляват с категория А2 имат лица, които са пълнолетни, имат завършено основно образование и за физически здрави за да управляват мотопеди, които обаче са не мощни от 35 киловата. Разликата между А1 и А2 шофьорските курсове са именно в годините, на които придобива правоспособност за управление на превозното средство, както и в мощността му. Ако при а1 категория съотношението тегло-мощност  се измерва като 0,1 kW/kg то при категория а2 тя е 0,2 kW/kg. При по-високата категория става въпрос за мотоциклети, които са първо по-тежки и второ по-мощни от тези, които се управляват от лица с правоспособност за категория А1.

Ако имате намерение да създадете своя автошкола и да предлагате разнообразни шьофьорски курсове, включително и такива за мотоциклети е добре да популяризирате своята нова дейност. Вариантите да направите бизнеса си известен и достъпен до по-голяма аудитория са няколко. Първата е професионална маркетинг агенция, която ще изработи идеалния сайт, който потенциалните курсисти да посетят и да се запознаят с изискванията и характеристиките на предлаганите шофьорски курсове.  Тук ви гарантираме, че с налагане на правилния таргет хората в града, в който работите много бързо ще научат за вас. Маркетинг агенциите предлагат наистина не малко трикове и използват инструменти, с които бързо ще бъдете популяризирани във виртуалното пространство. Друг начин да направите впечатление на кандидатите да придобият шофьорски курс категория а2 е да разпространите флаери и листовки. Това е сравнително лесен метод да накарате хората да научат за вас. Не са нужни и кой знае какви инвестиции за целта. Локализирайте районите ,в които смятате, че има достатъчно потенциални клиенти и сами ще видите как запитванията ще се увеличат. Естествено е първо да направите свое маркетинг проучване. Например в жилищни блокове с повече живущи пенсионери няма смисъл да раздавате листовки за шофьорски курсове от категория А2. Едва ли шестдесет годишните ще се впечатлят от това, че им предлагате изгоден курс, с който да придобият правоспособност да управляват мотоциклет до 35 киловата. Насочете се към квартали с преобладаващо по-младо население. Например нови кооперации където обичайните живущи са млади и могат да си позволят да запишат такъв шофьорски курс.

Не е лесно да рекламираш и да пробиеш в тази висока конкуренция. Преди всичко днес потенциалните шофьори, независимо дали искат да вземат категория А2 или В предпочитат да изберат качественото обучение  и не толкова е определяща. Всъщност цените на курсовете при автошколите в даден район са почти уеднаквени  имайки предвид, че има и законово определен хорариум, който задължително трябва да бъде преминат от курсистите. Така че разликите в цените могат да са свързани с това дали в шофьорския курс са включени изпитните такси или не. Качественото обучение се доказва и на самия изпит. Когато шофьорски курс мотоциклетикурсиста е уверен в своите знания и изпълнява фигурите, които са част от изпита, то тогава наистина може да се каже, че инструктора си е свършил добре работата. И да не забравяме, че най-добрата реклама за инструкторите и автошколите са самите курсисти, които са получили адекватно отношение и професионално проведено обучение. В Интернет пространството дори може да бъде намерен със бял и черен списък на автошколите в съответните големи градове, в които курсисти споделят своите впечатления от преминатото обучение. Ако са използвани услугите на инструктор или автошкола, предлагащи шофьорски курс от категория А2, а реално те дори не разполагат с технически изправно превозно средство, на което курсиста да се обучава, то е повече от ясно в кой списък ще са попаднали въпросните инструктори. Затова освен, че е добре да се рекламира една новосъздадена автошкола, то е абсолютно задължително да се спазва коректно и професионално поетия ангажимент към съответния курсист.

Тъй като шофьорските курсове от категория А2 са индивидуални, то е задължително да се създаде предварителен график, по който да работите с курсиста. Спазването на хорариума от 40 часа теория и 20 часа кормуване са задължителни и съобразно графика трябва да бъдат взети в уговорените дни с курсиста. Отлагането, поради други ангажименти от страна на инструктора са недопустими. Това говори за безотговорност и непрофесионализъм. Такава дейност трудно се рекламира, тъй като особено в малките градове информацията, че сте несериозен като преподавател, който провежда шофьорски курсове за мотоциклети, се разпространява наистина светкавично. Когато рекламирате своята професия е добре да имате предвид, че наистина е важно сами да покажете, че сте отговорни, спокойни и ще дадете всичко от себе си за да научите курсиста на основните принципи, реакции и дори трикове за безаварийно и безопасно шофиране. Успех!