Радиатори за парно – кои са правилните за вашата инсталация

Алуминиев радиатор

Независимо от това, че повечето от вас вече се стягат за летния сезон и чакат с нетърпение трайното затопляне на времето то специалистите съветват именно сега да помислите за следващия отоплителен сезон. Именно края на настоящия се оказва точния момент, в който има доста добри оферти не само за отоплителни уреди, но и за различни системи за отопление, които могат да се окажат перспективни за намаляването на разходите и сметките през зимните месеци. Фактор и тенденция за новостроящите се имоти както и за домакинства, на които им предстоят ремонтни дейности са отопляването на парно с радиатори. Има смисъл в това, тъй като реално използвате един източник на топлина, а гарантирате, че всяко едно от помещенията, в които има инсталиран радиатор е уютно и топло. Парното и радиаторите са алтернатива, която може да използва източници като:

  • Котли на електричество;
  • Камини на пелети;
  • Котли на газ;
  • Термопомпи и други централни източници.

Въпросът, който днес ще дискутираме е как да бъдат избрани топлоразпространителите, а именно радиаторите за парно. Важни са, тъй като с тяхна помощ не само оптимизирате разходите си, но и създавате предпоставка за чист и уютен дом, отопляван съобразно вашите индивидуални предпочитания и интереси.

Видово разнообразие

За да намерите точната и правилна формула за успешно отопляване на дома ви е важно да се запознаете с два главни компонента – уреда и радиаторите. И ако вече сте наясно какъв енергиен източник ще използвате ТЕЦ, газификация, електричество, твърдо гориво, пелети и т.нат. то идва ред да се консултирате с експерти, които са наясно с многообразието от предлагани радиатори на пазара.

Това, че има избор е добре, тъй като клиентите си имат различни критерии, по които биха се водили при покупката на радиатори. За да не допуснете грешки това, което наистина е приоритет при инвестирането дори в един радиатор е опознаването на техническите особености на вариантите, които ще откриете на пазара.Eлектрически панелен конвектор

А възможностите не са малко. Класификацията, по която основно се разграничават тези топлоразпространители са материала, от който са направени. Разбира се, има значение с каква форма, размери и мощност са радиаторите, но те са следствие именно от материала за изработка. Точно това е причината да акцентираме на онази, които според експерти в отоплителния бранш са най-значими и доказани като ефективни:

  • Радиатор от алуминий

Всеки търговец на отоплителни тела ще сподели, че това са радиаторите, които са най-продавани. Предимствата им са в пъти повече от тези на останалите уреди и това ги нарежда на челна позиция. Ще ви запознаем накратко с основните като идеята ни е да придобиете представа за техните множествени плюсове. Алуминиевите радиатори са перспектива, възможност за оптимизиране на разходите и оптимално усвояване на топлината от помещенията. Те са високоефективни и предпочитани заради топлоотдаващите им свойства. Не е за подценяване и факта, че са с  най-ниско тегло, което реално ги нарежда сред онези изделия, които могат да бъдат инсталирани и позиционирани във всякакъв вид помещения – бани, тоалетни, спални, всекидневни и т.нат. Като форми и размери също можете да се възползвате от тези радиатори, тъй като са изумителни гъвкави;

  • Стоманени панелни радиатори

Ако търсите също ефективност, но на по-ниска цена то ето, че това са тела с оптимална дискретност и изумително удобство. Приоритетите на тези радиатори са в това, че се произвеждат от здрава стомана. Оптималната възможност, която предоставят радиаторите е експлоатация за срок от десет години. При използване на флуидна течност, която е със защита против корозия имате възможност да удължите живота на радиаторите поне с 3-4 години.

Тенденциите, които пазара за радиатори предлага не са малко, но това, което е водещо в случая е, че наистина е необходимо да изберете уред, който напълно да покрие вашите нужди за интериорна визия, уют и топлина.