Най-важните пет ползи от приемането на селен като хранителна добавка

хранителна добавка селен

Сред минералите, които са изключително важни за човешкото здраве е селенът. Неговата функция е толкова решаваща, че наистина няма как да не го приемаме ежедневно чрез храната за да си осигурим правилното функциониране на редица органи. Ако редовно хапвате ядки, риба, черен дроб, хайвер както и всякакви морски деликатеси то едва ли ще се нуждаете от допълнително количество селен, която да си набавяте чрез хранителни добавки. Но не всеки обича подобни храни, което е предпоставка за дефицит. Оптималното количество селен, от което се нуждае дневно човешкия организъм е 55 мг. За да си спестите куп здравословни неприятности можете да се възползвате от селен добавка в bulvit.com.

Защо е важна хранителната добавка при недостиг

Набавянето на селен под формата на хранителна добавка си има своите ползи, тъй като недостига както е известно може да повлияе изключително на понижаването на имуннните сили. Ето ги основните пет причини за да включите в менюто си селен добавка в bulvit.com:

  • Подобрява функцията на щитовидната жлезаядки

Щитовидната жлеза има решаваща роля за протичането на основни процеси в организма ни като регулиране на метаболизма, регулиране на телесната температура, осигуряване на нормална сърдечна честота. А когато щитовидната жлеза страда от недостиг на селен се досещате какви могат да бъдат последиците от това;

  • Антитоксичен минерал

Намалява вредното въздействие на живак, които се съдържат в храна, вода, почва и са в непосредствено съприкосновение с организма ни;

  • Имуностимулиращо действие

Селена е от минералите, които имат способността да повишат имунния отговор на организма;

  • Участва във възстановяването на ДНК

Селена защитава от увреждане нашето ДНК и му помага да се възстанови при потенциални атаки;

  • Мощен регулатор срещу симптоми на депресия

Приемането на селен добавка в bulvit.com има силен ефект върху симптомите на депресия.

Изключително съществен е приноса на селена за човешкото здраве, така че не подценявайте проблемите, които са свързани с недостига му.