Отпушване на мивки – как да се справим с проблема

мивка

Използването на мивка е ежедневно. това е мястото за измиване на съдове, хранителни продукти, лична хиена. Колкото и да не ви се вярва човек ежедневно използва поне 70 пъти мивката в кухнята и 25-30 пъти тази в банята. Ето защо причината за запушването на сифона е сред високо рисковите проблеми, които обикновено се подценяват. Отпушване на мивки, поради натрупани нечистотии може да се извърши по няколко начина. Ще ги раздели на две категории – такива, които са типичните битови, а другите са с помощта на професионална намеса. С днешното четива ще ви срещнем и с двата метода, тъй като може да се окаже, че вашите усилия могат да бъдат недостатъчни, което да наложи прилагането на експертна професионална намеса.

Как се отпушват мивки с подръчни средства

Във всяко жилище има различни препарати за дезинфекция като кислол, белина, сода каустик. Съвета на специалистите е да правите периодична профилактика с такива препарати, което не само, че ще елиминира бактериите и микробите, но същевременно с това ще прочисти пътищата на канализационната тръба. Тези препарати имат силно разяждащо действие, което предполага след използване да налеете обилно количество вода.

При по-прозорливите домакини се наблюдава добра организация. Те винаги имат под ръка препарат, който използват за дезинфекция и отпушване на канали. Експерти съветват поне веднъж месечно да почиствате сифоните на мивките точно с такива. Така ще се избегне по-сериозното запушване.

Трети вариант, който е напълно безопасен и безобиден е ползването на сода за хляб и ябълков оцет. Много ефективно се отпушват мивките и се отстраняват и неприятните миризми на канал.

Експертната намеса

Когато дори при използване на изброените методи и средства не успеете да отпушите сифона на мивката то това е знак, че трябва да се възползвате от професионалисти. Екипите по канализационни услуги разполагат с различни ресурси и средства, с които доста успешно могат да елиминират възникналия проблем:запушена мивка

  • Разглобяване на сифона;
  • Използване на вакуум ръчни инструменти;
  • Прилагане на специализирани препарати;
  • Вода под много високо налягане и други.

С оглед на това каква е основната причина за запушването на мивката както и това дали се намира в кухнята или банята специалистите използват доказани начини, които да спомогнат за правилното и ефективно отводняване на канализацията.

И разбира се, един от основните съвети, които дават на своите клиенти е да не пропускат времето за профилактика, което допринася за правилната поддръжка на състоянието на мивката. Препарати, подръчни средства или професионална намеса винаги ще намерят правилния път към отпушването на мивки в кратки срокове.