На какво да обърнем внимание при покупка на ръчен часовник

ръчен часовник

Интересът към часовниците през последните няколко години е осезаем. Много магазини, предлагащи такива ръчни аксесоари отчитат висок ръст на продажбите и то не какви да е модели, а на такива, които се предлагат с гаранционна карта и осигурен сервиз. А всъщност доказаните брандове и утвърдени марки са тези, които предоставят на клиентите си такива екстри и това се приема не като каприз, а вид обезпечение, касаещо качеството на всеки един екземпляр.

С внимание към търговеца

Ще кажете, че ръчни часовници има на път и под път. Така е! Но в зависимост от това какво търсите и колко сте готови да инвестирате то не е без значение търговеца, на който ще поверите подбора си. има часовникарски магазини, които са от така наречените специализирани търговци. Те са съсредоточени единствено в продажбата на оригинални, ръчни часовници. Обикновено при търсене на решение и продукт, който да е с гаранция и осигурен сервиз много от потенциалните клиенти избират именно такива търговски обекти. Практиката е те да са локализирани в големите търговски центрове и когато решите да изберете новото си бижу то имате невероятното удобство да се докоснете до лукса и вниманието, с което ще ви удостоят консултантите.часовници

Честа практика е точно тези търговци да имат и онлайн платформи за още по-голямо удобство на клиентите. Избора на часовник с гаранция и осигурен сервиз става буквално с един клик. Разбира се, виртуалното пазаруване крие известни рискове затова преди да поръчате можете да следвате няколко лесни правила, гарантиращи че продуктите, които сте избрали са от най-високо ниво на качество:

  • Проверете търговеца във всички възможни виртуални пътища – форуми, блогове, социални мрежи;
  • Запознайте се с общите правила на платформата и вижте какви са правата ви като потребител;
  • Не плащайте нищо предварително;
  • Изберете наложен платеж с опция преглед и тест;
  • Задължително изисквайте фактура както и гаранция за качество както и списък на оторизираните сервизи за ремонт.

Един утвърден търговец, който държи на репутацията си не би си позволил да продава копия и реплики на цени като за оригинал. Така, че истината е в избора на доверен магазин, който да се погрижи за доброто ви самочувствие.

Гаранция и сервиз

Колкото и да са качествени дори часовници на марки с вековна история то безспорно може да се наложи в даден момент да се направи ремонт на часовника. В гаранционната карта на закупения аксесоар задължително има списък от сервизи, в които може да се извърши качествен ремонт. Обърнете внимание, че дори самата дейност по отстраняване на дефекта си има гаранция, именно в това се крие идеята да се ползват осигурените сервизи, които са специализирани в ремонта на точно определена марка часовници.