Кой е най-ефективния начин да се спрвите с мръсните килими

пране на килим

Най-търсената услуга от пакета дейности, които се предлагат от фирмите за професионално почистване са тези, които са свързани с прането на килими. Предвид това, че цяла зима е използвана меката настилка интензивно и е била подложена на сериозно замърсяване е логично домакинството на пролет да се възползва от услуга, която ефективно и качествено да се справи с наслоената по килимите мръсотия. Независимо от това, че сте използвали почти ежедневно прахосмукачката то е неизбежно в най-вътрешния слой влакната да са събрали множество вредни микроорганизми и замърсявания, които изискват експертна намеса. Евроклиър представя услугата пране на килими Пловдив https://euroclear.bg/home-02-2-4/. В сайта на компанията можете да се запознаете с водещите подробности за това какво представлява и как протича процеса на изпиране на меките подови настилки.

Колко често се перат меките подови настилки

Това е основен въпрос, който мнозина си задават. Реално процеса на пране зависи от интензитета на замърсяване на тъканите. В случай, че имат деца, които обичат да играят на килима и да хапват на пода докато гледат телевизия е очевидно, че килима ви понася редица замърсявания. Независимо, че специалистите препоръчват килимите да се перат веднъж годишно то във вашия случай може да се наложи да съкратите периода и да се наложи да използвате услугата два и дори три пъти през годината.

Честотата на пране реално зависи от:

  • Натовареността на настилката е интензивно и често на него се стъпва с мръсни обувки;
  • У дома има домашен любимец, който няма добри изградени хигиенни навици;
  • Децата в дома обичат да хапват чипсове или други подобни храни докато си играят на пода.

Когато замърсяванията са факт не бива да ги подценявате, а да се свържете с екипа на Евроклиър Пловдив за да се възползвате от предлаганата услуга.

Как протича прането

килим

Има два основни способа, които се прилагат от професионалистите. Те биват:

  • Пране на място. Много популярна услуга, която пести време, тъй като у дома се провежда процеса. Прилагат се машини, които едновременно изпират, дезинфекцират, ароматизират и подсушават настилката. Подходящ е този метод за домакинства, които имат големи и тежки килими, чието транспортиране до професионалната пералня е доста сложно;
  • С вземане от адрес и пране в базата на фирмата за професионално почистване. Това е улеснение, тъй като екипа взима от адреса ви в Пловдив замърсения и след извършване на услугата го връща обратно.

Въпрос на преценка е на кой от способите ще се доверите предвид това, че от екипите по професионално пране дават на клиентите си право на избор за подходящ за тях вариант.