Как да използваме модерните сензори в автоматизацията на жилището

смарт устройства

Съществуват различни устройства, които чрез свързване с интернет ще направят домът ни автоматизиран и иновативен. Те ни дават възможност да контролираме различните електроуреди и така да следим потреблението си. Благодарение на тях защитаваме по-добре и имуществото си. Доказани със своето качество са сензори sonoff, които могат да бъдат разгледани и поръчани онлайн от сайта на Smartdirect.bg. Това, че някои продукти не са ви добре познати не е повод да се откажете от модерното, а по-скоро възможност да научите нови неща. В следващите редове ще ви дадем ценна информация именно за функционалните сензори.

Какво трябва да знаем, ако искаме да инсталираме датчик за температура и влажност

Устройството, което ще следи температурата и влажността може да бъде използвано заедно с Sonoff ZBBridge. Всички показатели могат да бъдат проверени в реално време, благодарение на приложение. Бихме могли да създадем специфични условия, при които вентилаторът се включва или изключва, когато температурата достигне определените стойности.

Влагоабсорбатора също може да се задейства, след като влажността се повиши и така ще бъдат предотвратени различни алергии, както и образуването на плесен. Сензорът също така е оборудван с камера, за да виждаме какво става в дома ни. Лесно ще го инсталираме, тъй като може да се поставя във всеки ъгъл на стаята, чрез залепване. Сензорът работи с батерии. Функциите, от които може да се възползваме са следните:

  • следим температурата и влажността в помещенията – огромно удобство, което прави домът ни едно комфортно и приятно място;
  • може да синхронизираме температурата и влажността чрез интернет приложение – по този начин винаги ще имаме реални показатели;
  • може да бъде комбиниран с камера – така ще виждаме и картина от жилището;
  • монтира се бързо и лесно – повечето умни устройства са и лесни за монтаж.

Smartdirect.bg препоръчват да се запознаете подробно с различните сензори и да изберете подходящи за вашето ежедневие.

Основни характеристики на сензорите за врати и прозорци

Датчикът веднага ще отчете, ако вратата или прозорецът се отворят и ще изпрати съобщение до смартфона. Устройството е добър избор, ако отсъстваме често и се тревожим за имуществото си. Датчикът може да автоматизира включването и изключването на определени уреди. От съществено значение е и индикаторът за състоянието на заряда. Устройството може да съхранява история, за да проследяваме информация, която ни е нужна.

Подобни артикули могат да бъдат лесно избрани онлайн и да се интегрират в жилищната среда, където ще направят ежедневните дейности много по осмислени и ефективни. Сега е моментът да автоматизираме дома си и да минем една крачка напред в бъдещето.