Как кожните лекари могат да помогнат в борбата с оплешивяването

косопад

Един от най-сериозните възрастови промени, които се забелязват е загубата на коса. Оплешивяването е известно сред дерматолозите като алопеция, а лечението на косопада изисква на първо място да се установи причината за това заболяване. След навършване на 35 годишна възраст в човешки организъм настъпват редица хормонални промени, които до някаква степен могат да окажат сериозно влияние върху появата на косопад. Друга причина за плешивост обаче не е само възрастта, а също така поява на скрито заболяване, което води до загуба на окосмяване. Проблеми със зъбите, онкологично заболяване, хормонален дисбаланс, неправилна функция на някои от жизненоважните органи са често срещани причини, поради които се наблюдава появата на алопацея. Как се лекува оплешивяването и какви са методите, които наистина дават ефективни резултати днес ще разберем от лекарите дерматолози от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас.

Плешивост и лечение с мезотерапия

Кожните лекари преди да дадат своята оценка за типа на оплешивяването задължително извършват преглед на скалпа. Това дава много точна представа за типа на заболяването както и причината за появяването. Ако става въпрос за:мезотерапия на скалп

 • Нарушени здравни практики в организма;
 • Хормонален дисбаланс;
 • Психологически стрес и шоково преживяване;
 • В следствие на прием на силни лекарства;
 • Наследствена предразположеност и т.нат.

Се прилага така наречения метод мезотерапия за коса и скалп Бургас. Мирабел предлагат на своите клиенти индивидуално лечение и прилагане на процедури съобразно естеството на алопецията. Самата мезотерапия е инжекционен метод, който цели стимулирането на растежа на косъма. В зависимост от това какъв е причинителя на появилата се плешивост лекарите преценят какъв мезотерапевтичен коктейл да приложат за а стимулират фоликула за производство на здрав косъм.

Звучи доста сложно и наистина е така, тъй като самата процедура е доста детайлна и изисква да бъде направена то професионален кожен лекар. За да израсте по-здрава, гъста и буйна коса е важно да се приложи мезотерапия, която да съдържа правилите витамини, минерали и стимулатори, които да върнат блясъка и жизнеността на косата. Много висок рейтинг има тази процедура, която се прилага от Мирабел Бургас, тъй като дерматолозите прилагат изцяло индивидуални мезотерапевтични инжекционни коктейли, които дават най-добри и бързи резултати. Това прави процедурата толкова търсена дори от пациенти, които живеят доста далеч от морския град, но в името на доброто самочувствие и това отново да се радват на жизнена коса са склонни да изминат не малко километри за да се подложат на метотерапия за коса и скалп.

Професионални съвети

Като едни от най-добрите кожни лекари Бургас е напълно естествено графика за процедурите за лечение на алопеция да е пълен за месеци напред. Но това, не бива да ви отчайва, защото качеството на работата може да наложи да почакате за да се насладите след това на бързи и видими резултати. това, което съветват кожните лекари от Мирабел Бургас е да не чакате плешивостта да обхване целия скалп. Още при първи симптоми е добре да се възползвате от записването на час за преглед, при който да се установи дали е необходимо провеждането на мезотерапия или има и друг вариант процеса а оплешивяване да бъде стопиран.

Освен при лечение на прогресивен косопад инжекционната мезотерапия е приложима още при:

 • Ускоряването на растежа на косата;
 • Сгъстяване на коса;
 • При бръчки;
 • Потъмняване на зоната около очите;
 • При упорито акне;
 • Като средство за детоксикация;
 • За отслабване;
 • При стрии и целулит;
 • За стягане на кожата и други.

Изключително добре функциониращи са прилаганите методи  от кожните лекари от Мирабел Бургас, независимо дали страдате от оплешивяване, кожни дерматити или искате да псе подмладите. За да си запишете час за преглед можете да използвате онлайн формата в сайта на Мирабел или да се обадите на посочените телефони.