Как ефективно да лекувате кашлица при деца?

сироп

Всеки зимен сезон родителите се изправят пред сериозни изпитания. Грип, простуда, бронхити, пневмонии и други са само част от заболяванията, които покосяват малчуганите и това несъмнено изисква адекватно лечение. Продукта Лихенсед представлява многокомпонентно лекарствено средство, което чрез иновативната си формула създава защитен филм върху устната кухина и има облекчаващо действие върху възпалените дихателни пътища. Като се има предвид това, че почти всяко вирусно или бактериално заболяване е съпроводено с кашлица то именно сиропа Лихенсед се оказва ефективен и сигурен метод за контрол на заболяването. Какви са съставките и как лекарството действа при суха или продуктивна кашлица? продължете с четенето за да разберете.

Лихенсед – добрият сироп за кашлица

Нелекуваната кашлица при децата може да се окаже сериозен проблем и да предизвика усложнения. Дори най-незначителната при простуда и хрема бързо прогресира и се регресира в бронхит. За да улесните дишането и намалите продуктивната и суха кашлица решението се оказва именно Лихенсед. Лекарствения продукт на немската компания АБО Фарма се базира на специална билкова формула, която се грижи за здравето на малките пациенти.

Същественото действие на сиропа е да предотврати разпространението на вирусната инфекция и да създаде защитен филм, който успокоява раздразнението. Приложими е при:

 • Суха кашлица;
 • Алергична кашлица;
 • Продуктивна важно кашлица;
 • Затруднено дишане;
 • Раздразнена лигавица;
 • Болки в гърлото;
 • Дращене и други симптоми, които засягат устната кухина.

В състава на сиропа Лихенсед са включени екстракти от Исландски лишей (Cetraria islandica), Котешки нокът (Uncaria tomentosa), Прополис (Propolis), Кръглолистна росянка (Drosera rotundifolia) и Лечебна ружа. Те въздействат благоприятно на възпалителните процеси и подпомагат възстановяването, облекчаването на всякакъв тип кашлица.

Продукта е напълно безопасен и се препоръчва за употреба при пациенти от 2 годишна възраст. Дозировката при лица от 2 до 6 годишна възраст е 2,5 мл през интервал от 8 часа, а над 6 години по 5 мл през същия интервал. За да се избегне утаяване на съставките преди употреба е важно да се разклати опаковката интензивно.

Какво трябва да знаете за Лихенсед?

лихенсед

В търговската мрежа се предлагат различни продукти за кашлица при деца. все повече родители обаче предпочитат такива с натурален състав, тъй като се касае за решения, които са изключително благоприятни и в състояние да окажат благоприятно въздействие върху детското здраве без риск от нежелани странични реакции. Когато ви предстои да вземете решение относно покупката на сироп за кашлица основното, което е важно да знаете за Лихенсед е това, че лекарство е:

 • Разрабтено вполза на детското здраве;
 • Още при първи прием се наблюдава облекчение на симптомите;
 • Продукта не съдържа глутен;
 • Задължително е да се спазва точната дозировка;
 • При нарушена опаковка не бива да се използва предвид риск от попадане на неблагоприятни съставки;
 • Съхраняването следва да бъде според инструкциите, описани на опаковката;
 • Да не се съхранява до източници на топлина;
 • Максимален срок за употреба след отваряне е до 28 дни.

Това са важни неща, които следва да запомните, тъй като все пак става въпрос за лекарство, при което не са изключени нежелани реакции в случай на описаните по-горе състояния и дефекти.

Консултиране с лекар

Най-добре е при нужда от лечение на кашлица при деца да се консултирате с лекар. Изключително важно е да подчертаем, че когато става въпрос за сироп за кашлица е необходимо да се направи точна преценка на състоянието преди да се предприемат действия по отношение на лечението.

За оптимална ефективност и намаляване на риска от алергии или други неблагоприятни реакции е определящо да се вземат под внимание всички онези препоръки на лекаря, които е необходимо да бъдат спазени за бързото възстановяване на малките пациенти.