Основни трикове при избор на правилния плуг

Независимо, че плуговете са едни от най-масово използваните видове прикачен инвентар от растениевъдите то си има не малко тънкости, които е препоръчително да се вземат предвид при подбора на нов. Така, че не са без значение някой или друг съвет, които ще намерите в Интернет ако вече е наложащо да сменяте стария плуг с нов. Като се има предвид това, че почти няма агротехническо мероприятие, което не минава без помощта на плуговете то сами можете да се досетите за тяхната роля и ползи за коректната обработка на почвата, нейното аериране и намаляване на ерозията.Полу-Навесен Обръщателен Плуг

Плуговете на пазара са многобройни като видове и брандове. Идеята е да се намери практично, функционално и бюджетно решение, с което от стопанството да се извлекат максимални ползи. Българския производител на плугове MASS споделя със своите клиенти иновациите в сектора, тъй като окопните култури като овощни и зеленчукови градини също имат нужда от добра и навременна оран. Затова разораването  с конкретния модел плуг се оказва ресурс и основно средство, с което стопаните да спестят време, а също така и да повишат качеството и добивите.

За да сте сигурни в избора на професионален плуг не пропускайте да се посъветвате с експертите от MASS. От значение е вида на почвата, която ще се обработва. Не бива да се подценява и натоварването на прикачния инвентар. В зависимост от мащаба на полето, което ще се обработва е добре да се предвиди такава ширина на работния плуг, който да оптимизира разхода на гориво, а същевременно с това и да се намали времетраенето на механизираната работа. Стандартно почти всички плугове с марка MASS са адаптивни към различните трактори, които ги теглят, но въпреки това е добре да се вземат предвид техническите показатели както на машината така и на инвентара, който ще бъде прикачван към нея. Ето, че един бърз преглед на плуговете MASS показва, че да изберете правилния не е лесно. Затова се доверете на опита и уменията на консултантите от MASS, които ще ви насочат към плуг, който да е рентабилен и ефективен за нуждите на стопанството ви.