Как е правилно да се погрижим за килимите които използваме?

пране на килим

Чистотата и добрата хигиена са в основата на това всеки да се чувства комфортно, независимо дали си е вкъщи или на работното място. Днес ще поговорим по-конкретно за грижата, която е важно да се полага за килимите и текстилните подови повърхности. Вече няма защо сами да ги почиствате и да мислите, как да дезинфекцирате по най-правилния начин. Професионално пране на килими Пловдив и Euroclear.bg ще ви помогнат да се справите с тази задача много по-бързо и безпроблемно. Специалистите на компанията разполагат с необходимото оборудване и познания, за да почистят професионално и качествено меките подови настилки.

Защо е важно килимите да се перат професионално?

За вас е важно да осигурите правилната хигиена на пространствата, които обитавате в Пловдив. Килими се използват в различни обекти, хотели, домове, офиси и други. Със сигурност редовно ги почиствате с прахосмукачка, но това в никакъв случай не отстранява натрупаната мръсотия и алергени. При вървене микроскопичните прахови частици се вдигат във въздуха и ги вдишвате, а това е изключително вредно за белите дробове.

Професионалното пране в Пловдив ще ви помогне да дезинфекцирате настилката в дълбочина и така тя да бъде максимално хигиенизирана. Напоследък един от най-големите проблеми на хората е свързан с алергиите и голяма част от тях започват от праха, който ни заобикаля. Специалистите препоръчват професионално пране на килими Пловдив поне два пъти годишно.

Какво представлява услугата пране на килими?

Ако досега не сте се възползвали от този вид дейност в Пловдив, ще останете силно впечатление от високата степен на хигиенизация, която предлагат добрите фирми. Euroclear.bg Пловдив ще ви предложи малко по-подробна информация за цялата процедура:

  • всичко се случва на място в помещенията, където са разположени меките подови настилки – служители на компанията ще ви посетят в удобно за вас време и след предварително уговорен час. Това е огромна удобство в днешното забързано ежедневие;
  • използват се професионални машини за пране на текстилни повърхности и качествени препарати – всичко става много бързо, благодарение на оборудването което притежават компаниите. Екстракторите извършват бързо и качествено сухо пране на килимите. Всмукателната сила на машината е невероятно голяма и това ви дава спокойствие, че е почистено максимално дълбоко под повърхността;
  • прави се тест и се обработва против алергени – извършва се проверка за степента на хигиенизация след което материите и текстила се обработва със специален препарат, който ще предотврати бързото задържане на алергени.

Цената на прането на текстилни настилки в Пловдив не е прекалено висока като се има предвид, колко комплексна и ценна е тази дейност. Винаги може да се възползвате от намаленията, ако заявите абонамент. Тогава ще бъдете спокойни и сигурни, че обитавате дезинфекцирани помещения.