Защо се наблюдава повишен интерес към готварските печки на дърва?

печка

Все по-голям процент от домакинствата в страната живеят под прага на бедността. Това налага затягане на коланите и оптимизиране на сметките особено през зимния сезон, когато топлината ни излиза прекалено скъпо. Това, че не малко имоти се отопляват на дърва едва ли е изненадващо, тъй като непрекъснатото повишаване на енергийните ресурси безспорно повлиява на способността ни финансово да се справим с прекалено непосилните фактури за ток. Предложението ни днес е насочено към отоплителен уред, който използва дърва за огрев, но същевременно с това представя опция за експлоатиране като готварска печка и възможност за загряване на вода за битовите ви нужди. Реално от начина на усвояване на топлинната енергия зависи колко ще ви струва топлината и комфорта  през зимата.

Уреди с отличен потенциал

Що се отнася до това да можете да организирате плащанията на сметките през зимния период е необходимо да отчетем, че с готварски печки на дърва – https://www.balkanenergy.bg/ имате възможността да се справите изключително икономично. Потенциала на този тип съоръжения определено ще ви впечатли. По отношение на изгодата, която ще реализирате имайте предвид, че те се справят успешно с:

 • Осигуряването на много добри и отлични условия за създаване на благоприятна среда в имота през студените зимни месеци;
 • Усвояване на топлинната енергия като с помощта на водната риза се разпределя в отделните помещения прецизно и с оглед на поддържане на желаната температура;
 • Използване на топлината за приготвяне на храна както на котлоните така и във фурната на готварската печка;
 • Подгряване на вода за ежедневни битови нужди.

Реално с конкретно количество дърва успявате едновременно да затоплите имота, да захраните готварската функция на уреда и да спомогнете за подгряването на вода, която е необходимост за да постигнете още по-добри условия в дома си. А най-приоритетното при този тип съоръжения е в това, че първоначалната инвестиция е почти символична.

Популярност на готварските печки на дърва

готварска печка

Ако преди години този тип уреди се приемаха като ретро печки, които основно се прилагаха в селски къщи то днес все повече домакинства дори и онези, които обитават апартаменти разчитат на тях. Все пак се касае за едно много практично и функционално решене, на което можете да възложите изпълнението на огромен потенциал от способности, които да осигурят:

 • Оптимизация на разходите;
 • Създаване на отлични условия в имота;
 • Оборудване с комбиниран уред с бърза възвръщаемост на инвестираните средства;
 • Повишаване на енергийната ефективност на обекта.

Тенденциите, които се предлагат в търговската мрежа наистина са достатъчно разнообразни за да можете да балансирате и да си осигурите много добра, атрактивна и функционална атмосфера. Предложенията се характеризират с устойчивост и адаптивност, което налага прилагането на високи стандарти за пълноценно усвояване на топлинната енергия при изгарянето на дървата.

Как се избира готварска печка на дърва?

Знаете ли, че коефициента на полезно действие от използването на готварски печки на дърва надвишава два пъти други алтернативни уреди, които се прилагат само като средство за отопляване. Именно от тук следва да стартирате своя избор за да си осигурите една много приятна и функционална атмосфера, изпълнена с уют и комфорт.

За да сте сигурни, че ще заложите на най-добрите продукти, които биха били показателни за вашия избор е необходимо за опознаете спецификацията на представените предложения. Сред ключовите, които имат пряко отношение върху вашето удовлетворение са:

 • Габарити на готварските печки на дърва;
 • Мощност;
 • Брой котлони на готварския плот;
 • Вместимост на фурната;
 • Разходна норма;
 • Материали за изработка на корпуса и горивната камера;
 • Начини за контрол върху температурата и други.

Що се отнася до това да можете да постигнете перспективно и сигурно оборудване на дома си за да овладеете непрекъснатото повишаване на сметките за топлина ето, че сега от Balkanenergy представят на вниманието ви една изключително атрактивна възможност за създаване на перфектна и уютна среда.