Важно ли е как и при какви условия се доставят замразените продукти до търговските обекти?

замразени продукти

За да се запазят качествата и хранителните вкусови стойности в продуктите много фирми извършват контролирано замразяване. Затова в търговската мрежа във фризерните витрини можем да си купим замразени месни, зеленчукови и плодови продукти, които при приготвянето им не се отличават от тези, които са пресни. Замразените продукти, които купуваме от търговската мрежа обаче не са просто вакуумирани пакетчета със зеленчуци, плодове или месо. Това са хранителни стои, които за да стигнат до трапезата ни са изминали дълъг път. Правилното съхранение и транспортиране от производителя, до дистрибутора и от дистрибуционния склад до търговския обект е въпрос на изключително добра организация. Само така се гарантира, че крайния клиент ще получи наистина високо качество и храна, която да може да консумира, отговаряща на всички правила и стандарти.замразени храни

Един от най-големите търговци, които извършват дистрибуция на замразени продукти е Загора Груп БГ. Имайте предвид, че за да осигури на своите клиенти най-високо качество в складовата база на фирмата има специални хладилни системи, в които се извършва съхраняването на замразените продукти. и независимо, че всички са опаковани то в зависимост от това какъв е техния състав те се разпределят в различни сектори – за зеленчуци, за плодове за замразени меса и други полуфабрикати. Много търговци се доверяван на дистрибуция на замразени продукти от Загора Груп БГ, тъй като фирмата е изключително стабилна, коректна и разполага с богата гама от доставчици, които предлагат храни, отговарящи на български и европейски стандарти за качество. А най-важен е подбора на изделията, тъй като не е важно само да има огромен каталог от замразени продукти, а те да отговарят на търсенето на крайния клиент.

Дистрибуцията на стоки от първа необходимост изискат строга политика на обслужване. Независимо от това, че замразените стоки могат да издържат по-продължително време без да се съхраняват при отрицателни стойности, то имайте предвид, че ако се допусне дори с градус падането на температурата, при която те се транспортират то това определено ще повлияе на техните хранителни и вкусови стойности. Ето защо е много важно, когато се извършва дистрибуция на такива продукти то процеса да бъде контролиран. А именно това е основната мисия на Загора Груп БГ, да предостави наистина високо ниво на обслужване, качествени и с доказан произход замразени продукти, които българина да сложи на трапезата си. А днес наистина се ползват изключително много всякакви зеленчукови и месни миксове, плодове и други в замразено състояние. След термичната им обработка те са вкусни и по нищо не напомнят, че са престояли двадесетина дни при минусови температури.