Защо е от значение да използваме качествени добавки за двигателя на автомобила?

добавка за гориво

Всеки собственик на автомобил се грижи за неговото добро техническо състояние. Горивото, което използвате ежедневно има прибавени вещества, които да го направят по качествено и да предпазят двигателя. В търговската мрежа ще откриете и продукти, които са специално разработени и трябва да се добавят допълнително от вас. Модерните добавки за почистване на двигателя могат да бъдат поръчани и онлайн от AutoMarks. Разнообразието от варианти е много голямо и всеки шофьор ще намери марка и модел, които да удовлетворяват изискванията му. Ако сте решили да прибавяте нещо подобно към горивото препоръчваме да се консултирате със специалист предварително, за да има ефект от вашата покупка.

Кои са популярните добавки за почистване на мотора?

Щом смятате да инвестирате в нещо подобно, е хубаво да съберете повече информация за артикулите предлагани на пазара. Така много точно ще прецените, каква добавка за двигателя да изберете:

  • против износване – удължава живота на мотора, тъй като съдържа органични съединения устойчиви на високо натоварване. Спомага за почистване от отлагания и тяхното последващо образуване. Благоприятства смазването на лагерите и буталата, което допринася за удължаването на техния живот;
  • за промиване и почистване – тази добавка се използва преди смяната на маслото. Тя ще разтвори и премахне карбоновите налепи и отлагания в двигателя. Прочиства каналите и позволява по-добра циркулация на маслото след това. Качественият препарат прави работата на двигателя по плавна и продуктивна;
  • за спиране на теч на масло – активните съставки на тази добавка за почистване поддържат гумените уплътнения гъвкави и еластични. Не позволява маслото да се окисли и запазва неговия вискозитет. Спокойно можете да я използвате, тъй като е съвместима с различните видове масла;
  • добавка за увеличаване на компресията – основната роля на препарата за почистване е да увеличи вискозитета на маслото. Може да бъде използван заедно с всички видове масла и горива.  Препоръчва се за двигатели изгарящи повече масло, понеже предпазва механичните части при висока температура.

Няма значение кой вариант ще изберете за вашия автомобил, стига да спазвате съотношенията и количествата препоръчани от производителя. Винаги четете внимателно упътването и характеристиките, за да не допуснете грешка и да повредите автомобила си.

Откъде да изберем качествени добавки за почистване на двигателя?

В момента е най-добре да пазарувате от онлайн магазините, тъй като те са заредени с най-новите и качествени продукти. AutoMarks ви предлагат огромно разнообразие в каталога си с подробно описание към всеки артикул. Цените освен това са повече от разумни и редовно могат да бъдат и намерени допълнителни промоции. Така ще пазарувате изгодно и ще имате достъп до най-добрите и качествени марки на пазара.