Дълготрайно обезкосмяване с помощта на лазер – какво трябва да знаем за този иновативен метод?

Човек по природа е създаден да има окосмяване по различните места от тялото. Разбира се, то има за цел да ни предпазва от някои определени външни фактори и замърсявания, но ако в миналото наличието на косми е било нещо съвсем нормално и дори повод за високо самочувствие, до в 21-ви век това не само е признак за лоша естетика, ами дори и причина за силен дискомфорт… Поради тази причина са измислени и редица начини да премахваме окосмяването бързо, лесно, а в някои случаи дори и за дълъг период от време. Най-разпространеният метод, това е бръсненето, но той е доста неефективен, поради това че растежът на космите се ускорява още повече, а само след ден (при някои хора дори и за часове) те отново се завръщат. Можете да прибегнете и до кола маската, но и тя не дава особено трайни резултати… Да, тя е доста по-ефективна от бръсненето, защото премахва космите от корена им, но в рамките на месец те отново ще пораснат, а ние отново ще трябва да козметик близкия козметичен салон, за да се подложим на същата болезнена процедура…

жена

Има и трети вариант – дълготрайно обезкосмяване с помощта на лазер. То се класира като най-доброто през последните години, защото с негова помощ ние се сбогуваме с окосмяването си за период от 10 години. Супер, нали! Можете да премахнете космите по цялото си тяло, без да се тревожите, че не след дълго те отново ще поникнат. Диодната лазерна епилация е най-популярната, тъй като тя дава и най-добри резултати. Прилага се както за крака ръце и мишници, така и за интимната зона, което е повече от страхотно. Както жените, така и мъжете могат съвсем спокойно да се подложат на този вид процедура за дълготрайно обезкосмяване, без да се притесняват, че ще се сдобият с кожни раздразнения (както при кола маската), или че няма да се насладят на перфектни резултати. Цената за лазерна епилация днес е вече напълно достъпна за повечето хора, затова ако искате да избягате от ангажимента, свързан с ежедневното обезкосмяване, заложете изцяло на диодната епилация и повишете самочувствието си!

Дълготрайното обезкосмяване е било мит в миналото, но днес е нещо съвсем нормално, като дори би било и странно ако не се възползваме от него. Имайки предвид времето, което губим в бръснене на космите по краката, мишниците и къде ли още не, няма как да не се замислим за алтернативни начини, които да ни помогнат да изглеждаме по-добре, а и да се чувстваме по-уверени в кожата си!