Защо вино шардоне е любимо на повечето хора

кутия вино

Шардонето е най-популярният бял винен сорт и съвсем нормално го смятат за краля на тези напитки. Отглежда се в редица региони и съответно държи много голям пазарен дял. Хората го предпочитат и затова ви предлагаме да опитате шардоне на Villagrivitsa.bg. Те произвеждат вината от собствени лозя и това ви гарантира качеството на предлаганата продукция. Това вино има завладяващ аромат на плодове и ядки. Сред ароматите се открояват ананас, кокос и жълта ябълка. Поръчайте онлайн и се насладете на уникалното изживяване от тази напитка.

Откъде произхожда сортът Шардоне

За негова родина се смята областта във Франция – Бургундия. Характеризира се с това, че е ранен сорт грозде и узрява в края на август. Ако споменем почвата на която трябва да се отглежда то реално е непретенциозно и вирее добре навсякъде, но все пак за предпочитане са глинено-варовиковите почви. Сортът е непретенциозен и относно климата и вирее добре както в топлите страни така и в по-хладните. Тук ще ви дадем малко повече информация за Шардонето:

вино шардоне
  • Палитра от аромати – в зависимост от своя произход може да усетите – ябълка, пъпеш, тропически плод, праскова, ванилия, тютюн или флорални елементи. Тялото може да бъде много свежо и стегнато, но също така и с достатъчно алкохолно съдържание;
  • С какви храни да го комбинираме – разноликата природа на това вино позволява да бъде консумирано с различни по вид храни и национални кухни. Добре се допълва с риба и морски дарове, бяло месо, свинско, ризото и сметанови сосове;
  • В България Шардонето се отглежда успешно – вече има все повече любители на този сорт вино, а производителите се стараят да отговорят на клиентските търсения. Villagrivitsa.bg не прави изключение, а в онлайн каталога ще откриете прекрасната напитка;
  • В кои държави този сорт се отглежда най-много – на първо място естествено си остава Франция, на второ е САЩ, а на трето Австралия.

Ако още не сте се докоснали до уникалното и завладяващо Шардоне не губете време, а изненадайте близките си с бутилка поръчана онлайн.

Важни предимства и характеристики на Шардонето

Този сорт грозде се смята за един от най-ценните в света. Едно от важните предимства е това, че има голям брой подобни сортове. Материалът за производство на вино е изключително качествен. Непретенциозно откъм климатични промени и добре понася дори сушата. В нашата страна има и някои доста тежки зими, но това не пречи лозята да бъдат устойчиви на замръзването. Опитайте бутилка подобно вино и се удивите от невероятните аромати и вкусови характеристики които притежава то. Препоръчваме ви да го сервирате охладено между 9 и 12 градуса.