Societa Italiana Tecnospazzole – представяме световен лидер в производството на професионални четки

професионални четки

Невероятно колоритна е историята на един от световните производители на специализирани четки SIT. Зародила се като работилница на занаятите, в които се произвеждат четки за всякакви повърхности през 1662 година два века  и половина по-късно става притежание на Алесандро Аскуадерни за да се трансформира в първата фабрика в Италия, която произвежда четки. Само десетина години по-късно неговия внук Пиетро, който работи в началото като работник във фабриката прави невероятен поврат в историята на компанията и трансформира дейността като специализирано производство на телени промишлени четки. Именно така се появява Societa Italiana Tecnospazzole или накратко Sit с нов завод в Казалекио Италия.

Какво произвежда компанията SIT

Водещ световен лидер в производството на професионални телени четки е италианската компания SIT. Освен стандартни приложения, използвани от майстори любители фабриката  е съсредоточена върху изработката на отлични професионални продукти, които спомагат прецизната обработка, всякакви видове довършителни работи, заглаждане на материали, шлайфане, отстраняване на неравности и всякакви други полезни действия при гарантиране на пълна безопасност.

Стоманените четки са патент на италианската компания SIT. Техния състав е от неръждаема стоманена фина нишка, въглеродна нишка и абразивна синтетична нишка. Така се осигурява твърдостта на четката в зависимост от това какви повърхности ще бъдат третирани с нея.

Богат е каталога от видове четки, които се произвеждат и до днес във фабриката в Казалекио. Класификацията на четките се разглежда в няколко различни категории:Четка SIT за ъглошлайф

  • Стандартни четки

Този тип четки са универсални  и те са предназначени за ползване във всяка хоби работилница. Те са отлични решения за обработка на твърди повърхности и материали като стомана, дърво, бетон и други. Именно поради широкото им приложение те са известни като универсални, стандартни решения, които могат да се прилагат както за любителски така и за професионални нужди;

  • Специални четки за промишлеността

Това са изключително деликатни продукти, които имат индустриални технически приложения в редица сектори. Такива стандартни четки са подходящи за почистване на тръбопроводи, дървени повърхности, алуминиеви слоеве и други. Те се изработват със специална форма  и нишки за да има резултат при деликатни и по-агресивни възможности за отстраняване на замърсители. Безспорно доказано добри са тези продукти, когато става въпрос за детайлна обработка на дърво с помощта на машина, провеждане на довършителни строително-ремонтни работи, отстраняване на прах или слой боя от конкретна повърхност. В тази категория продукти, произвеждане в италианската фабрика внимание заслужават линейните четки, които се изработват от различен тип нишки – метални, синтетични, растителни, животински или смесени. Към колекцията специализирани професионални четки ще добавим и тези със спираловидна форма, които също са приложими в конкретни провишлени сектори;

  • Четки за спорт

За нуждите на спорта и поддръжката на спортните съоръжения и аксесоари е много важно те да бъдат идеално почистени и полиране. Отстраняването на твърди частици от обувките за голф, ските и кънките изискват специални четки, които да се справят деликатно с нуждите на съответните спортни нужди. Тези четки за спорт са толкова добри и компактни, че могат да се използват и за битови нужди. Много любопитен факт е, че първа изкуствена писта за ски скокове е построена от SIT  през 1958 г. в Понте ди Леньо. Изключително ефективни и патентовани пистите тип многослоен сандвич се превръщат в едни от най- успешните спортни съоръжения дело на компанията. Те са подходящи за ползване при всякакви атмосферни условия и са известни като изкуствени писти 4 сезона, осигуряващи безопасност, устойчивост и стабилност.

Изключително многообразни технологични решения предлагат от SIT и това ги прави едни от лидерите в своя бранш. Богата гама продукти на италианската марка, включваща четки за бита или професионалните ви нужди можете да откриете в онлайн магазин Ташев Галвинг. Защото качеството е от значение, независимо дали ще почиствате, полиране или отстранявате слой боя в своите дейности и занимания.