Как да наемете каяк, рафтинг лодка или надуваем сърф

лодка

Много почитатели на водните спортове се възползват от услугата наем на каяци, надуваем сърф и рафтинг лодка и други плавателни съоръжения. Разбира се, че ако имате място за съхранение ще си закупите лодка и ще можете винаги, когато пожелаете да си направите плавателен тур. Но повечето от нас обитават малки апартаменти, в които е трудно да поберем личните си вещи, а да не говорим за оборудването за хоби заниманията, които практикуваме. Но пък фирмите, които предлагат обучение, рафтинг спускане, гребане с каяк и други са помислили за това да удовлетворят оптимално своите клиенти. Те представят богат асортимент от каяци, надуваем сърф и рафтинг лодка, които могат да бъдат наети за определен период от време. Как се наемат и колко ще ви струва използването на такива съоръжения под наем предстои да ви запознаем в днешното четиво.

Условия за наемане на каяци, сърфове и рафтинг лодки

Всяка фирма си има своите конкретни условия, с които е добре клиентите да се запознаят предварително. Хубавото е, че независимо от това от къде сте и къде смятате да гребете или да се спускате по бързеите на реки с подходящи трасета то наемането е валидно за клиенти от цялата страна.

Обикновено условията на клубовете, които отдават под наем каяци, рафтинг лодки, надуваеми сърфове и други са идентични и те се отнасят до:

 • Плавателните съдове се взимат и връщат от конкретен адрес, хале или склад в което се съхраняват;
 • Фирмата осигурява транспорт, който да достави съоръжението до желаното място за гребане като допълнително се уговоря транспортирането и цената за него;
 • Желателно  предварително да направите резервация за наем, тъй като е възможно желаната от вас да е наета;
 • За да наемете е необходимо да сте над 18 години;
 • За вашата безопасност за някои видове се изисква и предоставяне на документ за преминат курс на обучение;
 • С наемането на сърф, каяк и друг съд се осигуряват гребла и екипировка за вашата оптимална защита.

Към пакета от условия се включва разбира се и инструктаж, който ще ви позволи да използвате кака, сърфа или рафтинг лодката съобразно тяхното предназначение.

Видове съоръжения под наем

наем на лодка

За едно неповторимо и уникално приключение във водата разбира се имате нужда от най-добрата лодка. Затова ви препоръчваме да наемете такава от професионален клуб, който да осигури висококачествени, надеждни, безопасни и оборудвани по всички правила за практикуване на водни спортове плавателни съдове. Сред най-предпочитаните и търсени са:

 • Рафтинг. Подходящи за са гребане и спускане в различни водоеми. Често са с максимален капаците 8 души. Те са удобни, стабилни могат да се побират в багажника, благодарение на компактните си размери когато са спаднати и правилно сгънати. С наема на рафтинг лодка получавате съответния брой гребла и оборудване (жилетки, каски, неопренови костюми, помпа з надуване) наема за ден е средно около 120 лева;
 • Надуваем сърф. За любителите на сърфа срещу скромната цена от 40 лева дневно може да бъде нает надуваем, който е с отлична маневреност и осигурява оптимална доза адреналин на гребящия. За вашата безопасност с наема разбира получавате и пълно оборудване;
 • Каяк. Аналогично на останалите плавателни съдове и тук можете да се възползвате от наем на съоръжение и оборудване. Цената за ден използване ще ви струва 50 лева.

Защо да изберете Рефлип

Професионален клуб по водни спортове Рефлип предлага на своите клиенти пълен пакет от лодки под наем, които са подходящи за гребане  различни водоеми. Със сигурност ще останете удовлетворени от услугата, защото:

 • Получавате професионални плавателни съдове и оборудване, които ежедневно подлежат на контрол за безопасност и поддържка;
 • Гарантират се отлични условия за отдаване под наем;
 • Получавате професионален инструктаж за едно пълноценно и неповторимо водно приключение.

С Рефлип е не само безопасно, но щуро и забавно. Доверете се на експертите по екстремни водни спортове за едно невероятно преживяване.