Как да изберем идеалния куфар?

куфар

Само две седмици ни делят от най-дълго чаканите празници в годината – Коледа и Нова Година. Безспорно много от Вас все още обмислят къде да отпразнуват посрещането на тези светли дни, но пък вероятно има и такива, които вече стягат куфарите за поредното туристическо предизвикателство. Добре е да попътуваш, но организацията наистина може да бъде доста досадна, особено ако нямаш достатъчно куфари, в които да събереш вещите на цялото семейство. Оказва се, че покупката на куфар никак не толкова просто решение колкото изглежда и ето защо Ви представяме един от предпочитаните сайтове, в които ще откриете идеалните модели, размери, цени и съвети, които напълно да Ви удовлетворят – benchtalks.com.куфари

Големия куфар побира наистина страшно много вещи, но ако не е лесен за управление имайте предвид, че ще ви е трудно по стълби, асансьори и други препятствия, през които ще преминавате с него. Затова специалистите съветват да не залагате на твърде обемен куфар, а да изберете един среден размер и един по-малък. Така ще можете да разпределите товара като в единия поставите текстилните облекла, а пък в другия обувките. Това по отношение на размера. Сега обърнете внимание на вътрешните джобове и дали куфара разполага и с външни такива. Доста удобни са тези допълнителни екстри, тъй като можете да ги използвате за по-дребни неща, които се притеснявате да не изгубите по време на пътуването си. Ако например куфара има външен джоб, то в него можете да си приготвите самолетните билети или пък други документи, които са нужни за отпътуването Ви. Циповете е добре да не са метални, но достатъчно здрави, за да издържат на натоварването.

Проверете маневреността на колелцата. Добре е да се въртят във всички посоки, което от своя страна спомага за лесното управление на куфара. Телескопичната дръжка при съвременните модели куфари не е екстра, тъй като всички се произвеждат с такава. Обърнете обаче внимание на нейната здравина. Не залагайте на пластмасова, защото почти винаги от натоварването тези дръжки се чупят и реално стават неизползваеми.

Когато пътувате в чужбина и куфарите се транспортират със самолет, автобус и друг тип транспорт има голяма опасност ако не се затваря добре вещите ви да изпаднат и да се разпилеят. Едно от задължителните условия е да има заключване с код или мини катинарче, което не само ще предотврати кражба, но и няма да изпитате неудобството куфара ви да се разпилее пред останалите пътници на летището. Затова изберете куфар, който е лек, изработен от здрав материал и разполага със заключващ механизъм.