Как да изберем джакузи за банята?

баня-реклама

Първото нещо, за  което вероятно всеки би се сетил е, че дизайнът на джакузито трябва да подхожда на стилистичната концепция на банята. Но преди да се стигне дотам, при избора на джакузи, е добре най-напред да обърнете внимание на материала, размера, формата и функцията.

Какъв вид джакузи, според материала, да изберем?

На пазара се предлагат следните модели:

Джакузи, изработено от чугун

Предимството на този тип джакузита е, че мога да издържат на значителни натоварвания, но съответно и цената му е по-скъпа.

Стоманено джакузи

По отношение на здравината, джакузито от стомана е едно от най-дълготрайните, но, за съжаление, водата в такова джакузи изстива доста бързо.

Акрилно джакузи

То е леко, запазва топлината дълго и се предлага на достъпна цена. Чудесно ще се впише в дизайна на една средна или малка баня.

Формата на джакузито

Що се отнася до формата на джакузито, изборът се определя най-вече от мястото, с което разполагате и архитектурните особености на помещението. Съществуват кръгли, овални, ъглови и правоъгълни джакузита. Тези, които имат овална или правоъгълна форма, обикновено се позиционират до стената.

Кръглите модели най-често се монтират в средата на банята. Ето защо кръглото джакузи е подходящо за по-просторни стаи, където се превръща не само във важен функционален компонент, но и играе ролята на прекрасен декоративен елемент.

Ъгловото джакузи прави дизайна на банята особено креативен. Изглежда стилно и впечатляващо, значително пести пространство, при това без да се налага компромис с практичността. Ще се впише идеално в декора дори и на по-малките бани.

Какъв да бъде размерът на джакузито?

В идеален вариант размерите са дължина 170 см и дълбочина 43 см. Джакузи с такива размери със сигурност ще ви дари с пълен комфорт – можете да легнете в него и да се отпуснете в прегръдката на масажните водни струи. По-малките джакузита са тип седящи. В такова човек няма да може да легне, но и дори в седящо положение водният масаж е огромно удоволствие!

Онлайн магазин за гранитогрес – keramo-bg.com