Как да се справитес болките в гърлото?

Тантум Верде

Изключително неприятни и с проява на остра болезненост могат да бъдат болките в гърлото. Присипналост на глада, дращене, подути сливици, затруднено преглъщане са явни симптоми, че нещо не е наред със здравословното ви състояние. Възможни са различни причини, които биха провокирали такива реакции и преди да предприемете каквото и да било лечение е важно да се открие източника на възпалителния процес. Причини за болките в гърлото винаги има. Как да се справите с тях и съществува ли универсално лечение, което да приложите предстои да разкрием в днешната публикация.

Причини за болки в гърлото

За да бъде започната ефективна терапия, която да намали силата на болката и да овладее възпалителните процеси е необходимо на първо място да се установи причината. Специалисти съветват да не се пренебрегват и най-леките симптоми, тъй като това може да бъде признак на наличие на друго заболяване, а болките в гърлото да са само преходен фактор, който показва нередност.

Сред обичайните възможни причинители на болезненост в гърлото са:

 • Вирусни заболявания – настинки, грип, простуда;
 • Алергии, които могат да бъдат към косми от домашни любимци, прах, синтетични миризми и други;
 • При прекомерно силна изразена хрема със стичащи се в гърлото секрети, причиняващи кашлица и дразнене;
 • Дишане през устата, при което устната лигавица се изсушава прекомерно;
 • При силно замърсен въздух на околната среда.

Всяка една от причините има пряко въздействие върху симптоматиката на дразнене и болки в гърлото. Определено има множество възможности за създаването на облекчаване на симптомите и за да се вземе най-правилното решение е необходимо консултация с лекар.

Но как да действате в случай, че нямате връзка със специалист и определено се налага да вземете спешни мерки поради силните болки, които изпитвате? Сред ефективните и препоръчвани опции се нарежда Тантум Верде спрей, който се характеризира със способността си за постигане на бързо облекчение.

За добро орално здраве

тантум верде спрей

Устната лигавица е подложена на въздействието на различни патогени. Що се отнася до това да се осигури оптимално решение относно правилната лична хигиена има редица продукти, които спомагат подобряването на здравето.

Тантум Верде спрей е лекарствен продукт, който и подходящ за цялото семейство. Има двойно действие срещу болезненото гърло и бързо достига до възпалителния процес като елиминира патогените. Приятния ментов вкус носи усещане за свежест и допринася за намаляване на неприятния вкус, причинен от възпалението.

За добро орално здраве специалистите препоръчват Тантум Верде спрей, тъй като се касае за продукт, който:

 • Лесен е за използване;
 • Подходящ е за лечение на деца с болки в гърлото;
 • Активната съставка е със силно двойно действие, което подобрява унищожаването на патогените, които причиняват възпалителните процеси;
 • Ефективен е като противовъзпалително решение при симптоми на грип и настинки.

Широкия обхват на действие, което покрива продукта го нарежда сред най-ефективните в борбата с болното гърло.  Продукта подобрява гълтателния процес и намалява отока в сливиците. Освен това намалява риска от кървене на венците.

Как се използва?

Продукта се предлага под формата на спрей за локално третиране на възпалените места както и като таблетки за смучене. Ефективността от спрея се дължи на това, че активното вещество се впръсва директно върху болезнените зони. Това дови до бързо облекчаване на страданието и успокояване на възпалителните процеси.

Необходимо е да се спазят насоките за употреба на продукта. Те се отнасят до:

 • Сила на изразената симптоматика;
 • Дали ще се използва при деца или възрастни;
 • Дозировка и продължителност на прилагане;
 • Да се вземат под внимание изложените изключения, при които не е препоръчително използването на Тантум Верде спрей и други.

Консултацията с вашия лекар е задължителна в случай, че за пръв път предстои да използвате лекарството. Това би гарантирало ефективност и намаляване на риска от странични реакции.